Αυτά είναι τα ιλιγγιώδη ποσά που θα μοιραστούν Hamilton και Verstappen φέτος

Hamilton-Verstappen

Η κατάκτηση του τίτλου στη Formula 1 αποτελεί πρωτίστως ένα ζήτημα γοήτρου αλλά και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε οι Hamilton και Verstappen να προσθέσουν μερικά ακόμα εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό τους.

Με το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 να φτάνει στο τέλος του και τη μάχη ανάμεσα στους Verstappen και Hamilton να κορυφώνεται, όλο και περισσότερες είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, χαρίζοντας μια άλλη διάσταση στην αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο κορυφαίους πιλότους των ημερών μας.

και Hamilton να κορυφώνεται, όλο και περισσότερες είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, χαρίζοντας μια άλλη διάσταση στην αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο κορυφαίους πιλότους των ημερών μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί, λοιπόν, ο M. Verstappen να διατηρεί -δύο γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας στη φετινή σεζόν- τον πρώτο λόγο και το ισχνό προβάδισμα των οκτώ βαθμών, ωστόσο, κρίνοντας από τον μισθό και τα bonus τα οποία προβλέπονται ακόμα και για την κατάκτηση του τίτλου, τοποθετούν τον 25χρονο Ολλανδό στη λίστα με τους πιο αδικημένους πιλότους του grid.

Σύμφωνα με το Forbes, το συμβόλαιο το οποίο διατηρεί ο Verstappen με την ομάδα της Red Bull Racing προβλέπει την αμοιβή των 25 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 42 εκατομμύρια δολάρια αν συνυπολογίσει κανείς και τα bonus που προβλέπονται.

Παρά το γεγονός ότι ο Ολλανδός αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου και το ταλέντο -όπως άλλωστε και οι προοπτικές του- είναι αδιαμφισβήτητες, οι ετήσιες αποδοχές του είναι αντίστοιχες με εκείνες του γερόλυκου Fernando Alonso, o οποίος έχει να λαμβάνει από την ομάδα της Renault το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περίπτωση, βέβαια, που ο Verstappen φτάσει στην πολυπόθητη κατάκτηση του τίτλου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το ποσό των 42 εκατομμυρίων δολαρίων θα αυξηθεί με ένα ακόμα παχυλό bonus.

Πρωταθλητής των… πρωταθλητών και σε ό,τι αφορά στις ετήσιες απολαβές, παραμένει ο L. Hamilton. To συμβόλαιο του Βρετανού προβλέπει την αμοιβή των 55 εκατομμυρίων δολαρίων στην οποία έρχονται να προστεθούν επιπλέον επτά εκατομμύριο δολάρια υπό τη μορφή bonus.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τις ετήσιες αποδοχές του Βρετανού παγκόσμιου πρωταθλητή να φτάνουν τα 62 εκατομμύρια δολάρια, ο Hamilton είναι με διαφορά ο πιο ακριβοπληρωμένος πιλότος της Formula 1 αλλά και ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους αθλητές ολόκληρου του πλανήτη.

Αναζητώντας τους δύο πρωταγωνιστές της φετινής αγωνιστικής σεζόν της F1 στη αντίστοιχη λίστα του Forbes, ο L. Hamilton φιγουράρει στην 8η θέση, εισπράττοντας το 2021 -σε συνδυασμό με τις χορηγίες- το ποσό των 82 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο M. Verstappen βρίσκεται στην 27η θέση ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ