Τα πιο συνταρακτικά ατυχήματα των αγώνων αυτοκινήτου του 2022 (Video)

Guanyu Zhou GP Britain 2022 Accident

Από το σφοδρό ατύχημα του Guanyu Zhou στο GP Βρετανίας μέχρι την τρομακτική έξοδο του Adrien Fourmaux στο Ράλι Μόντε Κάρλο, δεν θα πιστεύετε πόσα ατυχήματα συνέβησαν στο παγκόσμιο motorsport τη χρονιά που φεύγει.

Καθένας θεσμός αγώνων -διεθνή ή παγκόσμια πρωταθλήματα, πίστας ή Ράλλυ- είχε το δικό του μερίδιο ατυχημάτων: από τη Formula 1 και το WRC, μέχρι τη Formula E, τα αμερικανικά πρωταθλήματα NASCAR και Indycar, και τους ανά τον κόσμο αγώνες GT.

Ατυχήματα που κόβουν την ανάσα, μέχρι να διαπιστωθούν τα καλά νέα την υγεία του οδηγού - χάρη στα πρωτοφανή και ευεργετικά μέτρα ασφαλείας που έχει εισάγει στους αγώνες η FIA τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Από τις προδιαγραφές των ζωνών ασφαλείας και τις δοκιμές πρόσκρουσης, μέχρι το HANS που προστατεύει τον αυχένα του οδηγού και το Halo που καλύπτει το κόκπιτ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ατυχώς, από το παρακάτω Video δεν εξαιρούνται ούτε οι αγώνες μοτοσικλετών, τόσο στην πίστα όσο και εκτός δρόμου - και ειδικά στους αγώνες Cross Country, που περιλαμβάνονται στις πιο επικίνδυνες περιπέτειες του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στο παρακάτω Video μπορείτε να δείτε πολλά από τα αναρίθμητα, σφοδρά ατυχήματα του 2022, στα οποία ο οδηγός ή το πλήρωμα μοιάζει να σώθηκε μόνο από ένα θαύμα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ