Τα στόματα ανοίγουν στη Red Bull -Ο Newey άδειασε τον… ανόητο Verstappen

Verstappen

Ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull και πρωτεργάτης των επιτυχιών που έχει σημειώσει η αυστριακή ομάδα παραδέχθηκε τον αντιαθλητικό χαρακτήρα των πρακτικών που ακολούθησε ο Verstappen την περσινή σεζόν χαρακτηρίζοντας τες ανόητες.

Μολονότι ο Adrian Newey αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αεροδυναμιστές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 και ένας από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας της Red Bull Racing, σπανίως παραχωρεί συνεντεύξεις διατηρώντας χαμηλό προφίλ.

Το γεγονός αυτό προσδίδει μεγαλύτερη βαρύτητα στα λόγια του, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση χαρίζουν μια διαφορετική οπτική, εκείνη της κοινής λογικής, στα όσα διαδραματίστηκαν την περσινή αγωνιστική σεζόν μεταξύ του L. Hamilton και του Μ. Verstappen.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
red bull

Αφού ο Βρετανός έπλεξε το εγκώμιο του Ολλανδού πιλότου της Red Bull Racing δεν δίστασε να σταθεί κριτικά απέναντι στα όσα έπραξε στο Grand Prix της Βραζιλίας και της Σαουδικής Αραβίας, στην πρώτη περίπτωση… άτακτη τη συμπεριφορά του Verstappen και στη δεύτερη ανόητη, παραδεχόμενος ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 χρησιμοποίησε την πρακτική του brake check ώστε να δημιουργήσει προβλήματα στον L. Hamilton που ακολουθούσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα ο Newey δικαιολόγησε τη συμπεριφορά του Verstappen παραπέμποντας στη σύγκρουση που είχε με τον Hamilton στο Silverstone, ξεχνώντας παρ’ όλα αυτά τη Monza και την κίνηση του Ολλανδού που οδήγησε στην εγκατάλειψη τόσο του ίδιου όσο και του Βρετανού και  η οποία έμεινε επί της ουσίας ατιμώρητη.

«Αυτό που είναι υπέροχο με τον Max είναι ότι γνωρίζεις πάντα τις πραγματικές δυνατότητες του μονοθεσίου γιατί πάντα μπαίνει σε αυτό και του παίρνει το καλύτερο από αυτό. Τα σχόλιά του είναι εξαιρετικά, γνωρίζει πολύ καλά τι κάνουν τα ελαστικά και πώς να τα διαχειριστεί. Νομίζω ότι η φήμη ότι είναι επιθετικός είναι άδικη.

«Πιθανώς αυτό που έκανε στη Βραζιλία πέρυσι ήταν λίγο άτακτο. Στη Σαουδική Αραβία ήταν ανόητο. Νομίζω ότι εκνευρίστηκε που ο Lewis δεν τον προσπέρασε, αλλά και πάλι δεν έπρεπε να του είχε κάνει brake check», δήλωσε μεταξύ άλλων ο A. Newey χαρίζοντας μια διαφορετική διάσταση στα όσα διαδραματίστηκαν την περσινή αγωνιστική σεζόν.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ