Στο IndyCar ο Sebastian Vettel θα ζοριστεί πολύ

Sebastian Vettel

Στο τέλος της σεζόν που διανύουμε η Formula 1 θα αποτελέσει παρελθόν για τον Sebastian Vettel, αφού όπως ανακοίνωσε θα αποχωρήσει. Όμως το τέλος της πορείας του στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, δεν σημαίνει πως θα είναι αποκλειστικά «πατέρας» κι όχι «οδηγός αγώνων».

Είναι πολύ πιθανό ο Γερμανός να ασχοληθεί με ένα άλλο θεσμό, με λιγότερους αγώνες, πιο επιλεκτικό πρόγραμμα ή σε πρώτη φάση, να κάνει μόνο δοκιμές. Μία τέτοια του πρόσφερε και ο Bobby Rahal, συνιδιοκτήτης της ομάδας Rahal Letterman Lanigan στο IndyCar.

Ακόμα ο Vettel δεν απάντησε θετικά ή αρνητικά αλλά σύμφωνα με τον Christian Lundgaard, θα τα βρει σκούρα αν το κάνει. Ποιος είναι αυτός; Είναι Δανός, 21 ετών, έφτασε μέχρι τη Formula 2, έκανε και δοκιμές με τη Renault/Alpine αλλά αφού δεν υπήρχε κενό στη Formula 1, στράφηκε στο Indycar. Άρα ξέρει και τους δύο κόσμους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Lundgaard είπε στο motorsport.com: «Θα ήταν πολύ cool να οδηγήσει Indycar o Sebastian. Έχω οδηγήσει μονοθέσια Formula 1. Έχω κάνει αρκετές ημέρες δοκιμών με τη Renault. Για μένα, θα το πω όπως το πιστεύω, ήταν το πιο εύκολο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει. Είναι πολύ εύκολο στην οδήγηση μέχρι ενός σημείου. Το δύσκολο είναι να βρεις αυτό το μισό δευτερόλεπτο που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις πρώτες ομάδες και τους υπόλοιπους. Αν ο Sebastian έρθει εδώ και δοκιμάσει ένα αυτοκίνητο, όπου πρέπει να παλεύεις με το αυτοκίνητο, δεν σε πηγαίνει μόνο του, το οδηγήσεις εσύ... θα είναι δύσκολη μετάβαση».

Βέβαια αφού αφήνει τη Formula 1 για να είναι πατέρας για τα παιδιά του, δύσκολα θα πάει σε ένα θεσμό με τόση επικινδυνότητα. Αντίθετα, στις επιλογές του είναι επίσης θεσμοί πιο ασφαλείς, όπως το DTM και η Formula E.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ