Στο φως η δραματική συνομιλία του Hamilton με την ομάδα της Mercedes (ηχητικό ντοκουμέντο)

Hamilton

Τα όσα έζησε o L. Hamilton μέσα από το cockpit του μονοθεσίου κατά τη διάρκεια των τελευταίων δραματικών γύρων του Grand Prix του Abu Dhabi αποκαλύπτει η συνομιλία του Βρετανού με την ομάδα της Mercedes.

Σε μια από τις συναρπαστικότερες αλλά και τις πλέον αμφιλεγόμενες σεζόν στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού εξελίχθηκε το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον M. Verstappen να πανηγυρίζει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Βέβαια για να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου από τον Μ. Verstappen χρειάστηκε να ανατραπεί η ροή ενός αγώνα ή αν προτιμάτε ενός πρωταθλήματος και οι... αλάνθαστοι κατά τ΄ άλλα κριτές του αγώνα να χαρίσουν μια πολύ διαφορετική ερμηνεία στους κανονισμούς, αποφασίζοντας πίσω από κλειστές πόρτες πιο θα κόψεις πρώτο το νήμα του καθοριστικού Grand Prix του Abu Dhabi.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα ξεκίνησαν στον 53ο γύρο του Grand Prix, τη στιγμή που ο Latifi χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου του και καταλήγει στις μπαριέρες στην έξοδο της στροφής 4. Το αυτοκίνητο ασφαλείας εισέρχεται στην πίστα και ο M. Verstappen στα pit για να αντικαταστήσει τα ελαστικά του.

Αντιθέτως, ο L. Hamilton θα παραμείνει με το ίδιο σετ ελαστικών, με την ομάδα της Mercedes να ποντάρει στο γεγονός ότι ο αγώνας θα ολοκληρωθεί πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας και ο Βρετανός θα δει πρώτος την καρό σημαία, κατακτώντας ταυτόχρονα και τον τίτλο.

Στους επόμενους πέντε γύρους ο Βρετανός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον αρχιμηχανικό του, Peter Bonnington, προσπαθώντας να αντιληφθεί το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση κι αν το πλεονέκτημα που «έχτιζε» τους προηγούμενους 53 γύρους έχει πλέον χαθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την ένταση να είναι πλέον έκδηλη στη φωνή του Βρετανού και την αμηχανία του Bonnigton να εξηγήσει τα… ανεξήγητα να μην μπορεί πλέον να κρυφτεί, κορυφώθηκε το δράμα της απώλειας του τίτλου για τον L. Hamilton.

Τη στιγμή μάλιστα που τα πάντα έχουν ουσιαστικά τελειώσει, ο Hamilton απευθύνεται και πάλι στον αρχιμηχανικό του χαρακτηρίζοντας τα όσα αποφασίστηκαν από τον M. Massi και την ομάδα του ως μια προσπάθεια χειραγώγησης του αποτελέσματος.

Επειδή, όμως, τα λόγια είναι φτωχά για περιγράψουν τις δραματικές στιγμές που έζησε ο Βρετανός και η ομάδα της Mercedes, αξίζει να ακούσετε τη συνομιλία ανάμεσα σε Lewis Hamilton και Bonnigton στους τελευταίους γύρους του Grand Prix στο Abu Dhabi.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ