Σχεδόν έτοιμο το αγωνιστικό 9X8 της Peugeot Sport (video)

Peugeot 9x8 2022 1

Το αγωνιστικό hypercar της Peugeot Sport για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) θα βρίσκεται πολύ σύντομα στις πίστες.

Η Peugeot συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια από την πρώτη της νίκη στον 24ωρο αγώνα του Man, με το θρυλικό αγωνιστικό 905 του 1992 να διαθέτει έναν απίστευτο, για την εποχή, V10 κινητήρα. Ήταν τόσο πετυχημένο αγωνιστικό αντοχής, που και την επόμενη χρονιά κέρδισε τον συγκεκριμένο 24ωρο αγώνα.

Peugeot 9x8 2022 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρεις δεκαετίες μετά, η Peugeot Sport στοχεύει και πάλι την κορυφή των 24ωρο αγώνων αντοχής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, με το νέο 9X8 να αποτελεί μια σχεδιαστική και τεχνολογική επανάσταση.

Με περίπου 950 ίππους από το υβριδικό σύστημα κίνησης (680 ίππους από έναν twin-turbo 2.6 V6 για τους πίσω τροχούς και 270 ίππους από τον ηλεκτροκινητήρα για τους εμπρός), το 9X8 υπόσχεται να είναι τρομερά γρήγορο στο La Sarthe. Επιπλέον, η Peugeot Sport έχει εστιάσει και στην αεροδυναμική σχεδίαση του 9X8 για μέγιστη απόδοση.

Peugeot 9x8 2022 3

Η αντισυμβατική και ιδιαίτερα αεροδυναμική σιλουέτα του με τις έντονες ακμές ξεχωρίζει από τα χαρακτηριστικά για Peugeot φώτα, με κυνόδοντες για τα εμπρός και νυχιές για τα πίσω. Στο εσωτερικό, το αγωνιστικό τμήμα της γαλλικής εταιρείας επέλεξε να ακολουθήσει το παράδειγμα των συμβατικών μοντέλων, με το “αγωνιστικό” i-Cockpit να υπόσχεται υψηλό επίπεδο εργονομίας και πληροφόρησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συνολικό σχεδιαστικό αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο, μιας και η χρήση αρκετών χαρακτηριστικών από τα σύγχρονα μοντέλα της Peugeot, αν και εμφανώς τονισμένα, έχουν ως στόχο την σύνδεση των δύο κόσμων της γαλλικής φίρμας.

Peugeot 9x8 2022 4

Ίσως το πιο αξιοσημείωτο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό του Peugeot 9X8 είναι η απουσία πίσω αεροδυναμικής πτέρυγας. Σύμφωνα με την Peugeot Sport, έχει γίνει μεγάλη μελέτη για την αεροδυναμική του πίσω μέρους, ενώ είναι σίγουρο ότι υπάρχουν αρκετά ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Τελευταία φορά που κέρδισε στον 24ωρο αγώνα του Man η Peugeot ήταν το 2009 με το πετρελαιοκίνητο V12 908 HDi FAP των 5,5 λίτρων. Το 2022 όμως είναι μία τεράστια σεζόν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, με την κατηγορία των Hypercar να επεκτείνεται και να περιλαμβάνει αυτοκίνητα προδιαγραφών LMDh και LMH για “νεοεισερχόμενους” όπως η Peugeot Sport.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Peugeot 9x8 2022 5

Παρακάτω, θα δείτε για πρώτη φορά σε βίντεο τις δοκιμές εξέλιξης στην πίστα για το νέο αγωνιστικό 9X8 της Peugeot.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς
Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ