Το στοιχειωμένο ρεκόρ του Schumacher που δεν θα σπάσει o Lewis Hamilton

Lewis Hamilton 92 wins

Ο Lewis Hamilton έχει ήδη καταρρίψε τα ρεκόρ νικών και pole positions που κατείχε ο Michael Schumacher στην ιστορία της Formula 1 - αλλά υπάρχει ένα που δύσκολα θα καταφέρει να σπάσει, αυτό το τριήμερο στο GP Βρετανίας.

Οι δύο οδηγοί, που μοιράζονται την κορυφή των πρωταθλημάτων με επτά παγκόσμιους τίτλους ο καθένας, μοιράζονται κι ένα ακόμη ρεκόρ: τις περισσότερες νίκες ενός οδηγού στο ίδιο Grand Prix. Ο «Schumi» έχει 8 νίκες στο GP Γαλλίας -που διεξαγόταν, τότε, στο Magny Cours- και ο Lewis έχει 8 νίκες στο GP Βρετανίας, καθώς και στο GP Ουγγαρίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το προσεχές τριήμερο, στον 10ο φετινό αγώνα της Formula 1, ο Hamilton θα έχει την ευκαιρία του. Όμως η Mercedes F1 σε κανένα από τα εννέα προηγούμενα GP δεν έχει δείξει ικανή να κερδίσει, και ειδικότερα ο Hamilton φαίνεται να προβληματίζεται ακόμα περισσότερο από τον George Russell στη ρύθμιση της προβληματικής φετινής Mercedes W13.

Σε κάθε περίπτωση, λόγω των προδιαγραφών του Silverstone και του Hungaroring, είναι πολύ πιθανότερο για τον Hamilton να κερδίσει στην πατρίδα του παρά στην Ουγγαρία, φέτος, και να σπάσει έτσι το «στοιχειωμένο» αυτό ρεκόρ του Schumacher.

Περισσότερο πιθανό είναι να σπάσει ένα ρεκόρ που μοιράζεται με τον Alain Prost: τις περισσότερες παρουσίες στο βάθρο του Grand Prix της πατρίδας τους. Και οι δύο έχουν 11 θέσεις στο βάθρο της Γαλλίας και της Βρετανίας αντίστοιχα - κι αυτές μπορούν για τον Lewis να γίνουν 12, αν επαναλάβει το επίπετυγμα του τελευταίου φετινού αγώνα, στον Καναδά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα με το ρεκόρ των 8 νικών σε ένα GP, οι Schumacher και Hamilton μοιράζονται και το ρεκόρ 7 νικών - που έχουν πετύχει και οι δύο στο GP Καναδά. Πίσω τους, οι Alain Prost και Ayrton Senna έχουν από 6 νίκες στη Βραζιλία και στη Γαλλία (Prost) και στο Μονακό (Senna).

Θυμίζουμε ότι ο Hamilton έσπασε το 2020 στο GP Πορτογαλίας το ρεκόρ των 91 νικών του Michael Schumacher και έκτοτε έγινε ο πρώτος οδηγός της ιστορίας με τριψήφιο αριθμό νικών. Τρίτος στο σχετικό πίνακα είναι ο Sebastian Vettel με 53 νίκες και τέταρτος ο Alain Prost με 51.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ