Ράλλυ Ακρόπολις –Ημέρα 3η: O Neuville στην κορυφή μετά από έναν αγώνα επιβίωσης

Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Το μπαράζ των εγκαταλείψεων σημάδεψε την τρίτη ημέρα του Ράλλυ Ακρόπολις αφήνοντας εκτός μάχης βασικούς διεκδικητές της νίκης.

Ένα ουσιαστικό προβάδισμα το οποίο έχει την ευκαιρία να μετατρέψει σε μια μάλλον εύκολη νίκη απέκτησε κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας του Ράλλυ Ακρόπολις ο T. Neuville.

O Βέλγος στάθηκε τυχερός, καθώς είδε τον πρωτοπόρο του αγώνα, S. Loeb, να εγκαταλείπει εξαιτίας μηχανικής βλάβης και τον έτερο οδηγό της M-Sport, P. Loubet, να χάνει την επαφή του με την κορυφή εξαιτίας ενός κλαταρίσματος.

Ράλλυ Ακρόπολις
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο και οι δύο της Toyota, Rovanpera και Lappi, αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη νίκη.

Αξιοποιώντας, λοιπόν, και την ταχύτητά του, ο T. Neuville δεν δυσκολεύθηκε να χτίσει ένα προβάδισμα σχεδόν 28 δευτερολέπτων από τον δεύτερο O. Tanak, με τον D. Sordo να μένει τρίτος σε απόσταση 53 δευτερολέπτων από την κορυφή.

Ράλλυ Ακρόπολις

Στη μάχη των ελληνικών πληρωμάτων, ο Λ. Αθανάσσουλας είναι μέχρι στιγμής ο ταχύτερος όλων, παρά το γεγονός ότι η φυσική του κατάσταση δεν του επιτρέπει να κινηθεί στον ρυθμό που ο ίδιος θα ήθελε.

Ο ταχύτατος Χ. Καρέλλης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα μετά από ανατροπή του αυτοκινήτου του, ενώ νωρίτερα τον ίδιο δρόμο είχε ακολουθήσει και ο Γ. Κεχαγιάς.

Ράλλυ Ακρόπολις
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας περιλαμβάνει τρεις ειδικές διαδρομές 45 αγωνιστικών χιλιομέτρων, γεγονός που δεν αφήνει πολλά περιθώρια ώστε να αλλάξουν οι ισορροπίες στην κορυφή της κατάταξης του αγώνα.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, λοιπόν, ο T. Neuville θα είναι αυτός που θα πανηγυρίσει τη νίκη στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις, κλείνοντας τη διαφορά που τον χωρίζει από τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος, Rovanpera και Tanak.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ