Πόσο πλούσιος είναι ο Michael Schumacher - H αμύθητη περιουσία του Γερμανού

Schumacher

Μολονότι ο M. Schumacher παραμένει τα τελευταία δέκα χρόνια μακριά από κάθε επαγγελματική ή μη δραστηριότητα, διατηρείται στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους πιλότους της Formula 1.

Ως γνωστόν η ενασχόληση με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 είναι ιδιαίτερα επικερδής, πόσο μάλλον για εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κορυφαίας μορφής μηχανοκίνητου αθλητισμού στον πλανήτη.

Ο λόγος για τους πιλότους, οι αμοιβές των οποίων τους τοποθετεί ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του πλανήτη.

Schumacher
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι κορυφαίοι οδηγοί του σημερινού grid (βλέπε Hamilton και Verstappen) αμείβονται με περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνει κανείς τα έσοδα που προκύπτουν γι’ αυτούς από εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται.

Είναι λογικό, λοιπόν, ένας άνθρωπος ο οποίος βρέθηκε στην ελίτ των πιλότων της Formula 1 για πάρα πολλά χρόνια, έχοντας κατακτήσει επτά παγκόσμιους τίτλους και αναστήσει την ομάδα της Ferrari, να βρίσκεται ακόμα και σήμερα στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους οδηγούς F1 του κόσμου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η περιουσία του Γερμανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή ανέρχεται σήμερα στα 600 εκατομμύρια δολάρια, καθώς μόνον οι απολαβές του κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του καριέρας στη Formula 1 ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Στη δεύτερη θέση της λίστας φιγουράρει το όνομα του ανθρώπου που έχει καταρρίψει σχεδόν όλα τα ρεκόρ στην ιστορία της Formula 1 και εξακολουθεί να κυνηγά εκείνο της κατάκτησης οκτώ παγκόσμιων τίτλων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για τον L. Hamilton η προσωπική περιουσία του οποίου ανέρχεται σε 285 εκατομμύρια δολάρια, έχοντας μεταξύ άλλων στην κατοχή του ένα εστιατόριο για vegetarians και ένα περιοδικό μόδας.

Alonso

Στην τρίτη θέση της λίστας με τους πιο πλούσιους πιλότους της Formula 1 βρίσκεται ο F. Alonso. Ο Ισπανός μπορεί να μην διαθέτει το παλμαρές του Hamilton ή του Schumacher, ωστόσο, με περισσότερα από 20 χρόνια παρουσίας στην Formula 1 είναι ένας από τους εμπειρότερους και πλουσιότερους του grid, καθώς η προσωπική περιουσία του υπολογίζεται σε 260 εκατομμύρια δολάρια.

Στις πιο πίσω θέσεις συναντάμε γνωστά ονόματα, όπως αυτό του K. Raikkonen (250 εκ. δολάρια), του J. Button (150 εκ. δολάρια) και του S. Vettel (140 εκ. δολάρια).

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ