Πόσα κιλά έχασε ο Max Verstappen στο εξουθενωτικό GP του Μαϊάμι

Max Verstappen Miami 2022

Μετά από 57 γύρους στη ζέστη και την υγρασία της Φλόριντα, και ειδικά μετά τη μάχη με τον Charles Leclerc στους τελευταίους 10 γύρους του αγώνα της F1, ο Max Verstappen ήταν εμφανώς καταβεβλημένος από την κούραση.

Ο Ολλανδός χρειάστηκε να αμυνθεί σθεναρά στις επιθέσεις του Μονεγάσκου της Ferrari μετά την αποχώρηση του Οχήματος Ασφαλείας, το οποίο εκμηδένισε τη μεγάλη διαφορά που μέχρι τότε είχε οικοδομήσει ο πρωταθλητής στην κορυφή του αγώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την καρό σημαία και οι δύο βγήκαν από τα μονοθέσιά τους κάθιδροι, και ο πρωταθλητής χρειάστηκε λίγο χρόνο ξεκούρασης και εφυδάτωσης για να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να ανέβει στο βάθρο της απονομής. Λίγο αργότερα, ο Max παραδέχθηκε ότι η αφόρητη ζέστη μέσα στο κόκπιτ έκανε το GP του Μαϊάμι «πολύ δύσκολο από άποψη φυσικής κατάστασης» και αποκάλυψε πως «νομίζω ότι έχασα περίπου 3 κιλά».

Θυμίζουμε ότι οι οδηγοί ζυγίζονται κάθε φορά που μπαίνουν και βγαίνουν από το κόκπιτ, έτσι ώστε να υπολογίζεται το συνολικό βάρος του μονοθεσίου μαζί με τον οδηγό – το οποίο δεν πρέπει να είναι κάτω από 795 κιλά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξάντληση πάντως άξιζε για τον Ολλανδό, καθώς του επέτρεψε να κερδίσει στον αμερικανικό αγώνα της 3η του φετινή νίκη, και να μειώσει τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Leclerc στους 19 βαθμούς. «Είναι εκπληκτική η νίκη εδώ, όλη η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική και είναι πάντα ωραίο να κερδίζεις στις ΗΠΑ», συμπλήρωσε ο Ολλανδός.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ