«Πόλεμος» FIA και F1 για τα μάτια της Andretti-Cadillac

Andretti Cadillac

Η συμμαχία της Andretti με τη General Motors με στόχο την είσοδο στην F1 έχει προκαλέσει εντάσεις ανάμεσα στην παγκόσμια ομοσπονδία και τη Liberty Media.

Όσο επί μήνες η προσπάθεια της οικογένειας Andretti δεν είχε ανταπόκριση, το θέμα δεν είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις. Ωστόσο, ειδικά τώρα που συνδέθηκε με το όνομα της Cadillac, μαρτυρά πως κάτι πάει στραβά στην όλη διαδικασία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτό το κάτι είναι πλέον εμφανές δημόσια. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού δήλωσε ξαφνιασμένος από την αρνητική υποδοχή που είχε αυτή η ένωση δυνάμεων δύο κολοσσών από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Mohammed Ben Sulayem δεν δίστασε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και πλέον η μπάλα είναι στην πλευρά της Formula 1. Είναι σαφές πως οι περισσότερες ομάδες δεν θέλουν να δεχθούν την Andretti γιατί δεν θέλουν να μοιραστούν τα χρήματα που λαμβάνουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Αλλά και η Liberty Media που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ, δεν δείχνει να επιδιώκει να βρει μία λύση στην κατάσταση. Πάντως αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο συμβάν, αφού οι δύο FIA και F1 έχουν εδώ και μήνες δείξει πως δεν έχουν και την καλύτερη συνεργασία αυτή την περίοδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως η Παγκόσμια Ομοσπονδία σκοπεύει να ανοίξει τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στην F1 και μάλιστα, πέρα από την Andretti-Cadillac, αναμένεται να δούμε κι άλλες υποψηφιότητες, όπως για παράδειγμα της ασιατικής ομάδας Panthera F1.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ