Ποιος οδηγός της F1 μισεί το γυμναστήριο;

Yuki Tsunoda

Οι οδηγοί της Formula 1 έχουν εξελιχθεί σε υπεραθλητές, που ακολουθούν ειδικά προγράμματα εκγύμνασης για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυνάμεις G που καταπονούν το σώμα και κυρίως τον αυχένα τους.

Όλοι τους είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση αλλά όπως φαίνεται, το γυμναστήριο δεν αποτελεί για όλους προορισμό στον οποίο πηγαίνουν με προθυμία. Μπορείτε να μαντέψετε ποιος μισεί τη γυμναστική;

Ο λόγος για τον Yuki Tsunoda, τον Ιάπωνα οδηγό της Scuderia AlphaTauri, που σε συνέντευξή του στο The Race, δεν κράτησε καν τα προσχήματα.

Yuki Tsunoda
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O 21 ετών οδηγός είπε: «Η ημέρα στην οποία έχω πρόγραμμα εκγύμνασης, από τη στιγμή που ξυπνάω νιώθω σα να έχω μπροστά μου μία άσχημη ημέρα. Δεν μου αρέσουν τα προγράμματα γυμναστικής, δεν μου αρέσει η μυρωδιά του γυμναστηρίου, δεν μου αρέσει τίποτα σε αυτό. Δεν μου αρέσουν τα όργανα, τίποτα. Όμως την ίδια ώρα ξέρω πως το γυμναστήριο μπορεί να με βοηθήσει σημαντικά να βελτιώσω την απόδοσή μου. Φυσικά είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Όμως όσα ένιωθα πέρυσι, μου δίνουν κίνητρο να γυμναστώ».

Αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετώπισε με τη φυσική του κατάσταση, που τον δυσκόλεψαν στο ξεκίνημα της πορείας του στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ. Αυτά τον ώθησαν σε διαφορετικό πρόγραμμα προετοιμασίας ενόψει της σεζόν του 2022 και όπως δήλωσε πρόσφατα και το αφεντικό της Scuderia AlphaTauri, o Franz Tost, ο Tsunoda είναι φέτος σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ιάπωνας εξήγησε πως πέρυσι, με το γεμάτο πρόγραμμα και τα συνεχή ταξίδια, δεν είχε το χρόνο να καλύψει το χαμένο έδαφος στον τομέα της εκγύμνασης. Παρ’ όλα αυτά, βαθμολογήθηκε 7 φορές με το καλύτερο αποτέλεσμά του να έρχεται στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στο Άμπου Ντάμπι, όπου τερμάτισε τέταρτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ