Ποιος οδηγός αγώνων έτρεχε με 190 km/h σε δημόσιο δρόμο;

Thierry Neuville

Συνήθως οι οδηγοί αγώνων είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν κινούνται σε δημόσιους δρόμους. Όμως φέτος, φαίνεται πως οι οδηγοί του WRC πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις αφού όταν κινούνται εκτός ειδικών διαδρομών με τα αγωνιστικά τους, προχωρούν σε ατοπήματα.

Μετά τον Sebastien Ogier που συγκρούστηκε με επιβατικό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του Ράλι Κροατίας κι έπειτα «ώθησε» έναν αστυνομικό μακριά από το δρόμο του (κίνηση για την οποία τιμωρήθηκε), αυτή τη φορά είναι ο Thierry Neuville αυτός που δεν κινήθηκε με το γράμμα του νόμου.

Η αστυνομία της Εσθονίας τον «συνέλαβε» να κινείται με 190 χιλιόμετρα/ώρα (!) με το αγωνιστικό του Hyundai i20 WRC, κινούμενος σε απλή διαδρομή, καθοδόν για την ειδική διαδρομή Νο23. Σε ένα δρόμο όπου το όριο ταχύτητας είναι στα 90 χιλιόμετρα/ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βέλγος επικαλέστηκε τεχνικά προβλήματα στο αυτοκίνητό του, που τον είχαν καθυστερήσει και ήθελε να προλάβει τον έλεγχο της ειδικής διαδρομής Νο23, καθώς κρινόταν η παρουσία του στο βάθρο. Παρότι επιχειρηματολόγησε λέγοντας πως δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα στο δρόμο, δεν κατάφερε να γλιτώσει την ποινή.

Thierry Neuville

Ο Neuville έλαβε πρόστιμο 2500 ευρώ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA) ενώ θα λάβει αποκλεισμό από ένα ράλι αν υποπέσει σε άλλη παράβαση ορίου ταχύτητας, στο οποίο θα έχει ξεπεράσει το όριο κατά 30%. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ξεπέρασε… 100%!

Πάντως έφτασε όντως με καθυστέρηση στο σημείο ελέγχου, με αποτέλεσμα να λάβει ποινή 10 δευτερολέπτων στον τελικό του χρόνο. Αλλά είχε «χτίσει» τέτοια διαφορά από τον Ogier, που κράτησε τη θέση του στο βάθρο του Ράλι Εσθονίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ