Πέθανε ο Sir Frank Williams

Sir Frank Williams

Η Williams Racing ανακοίνωσε το θάνατο του ιδρυτή της, Sir Frank Williams. Είδηση που έφερε θλίψη όχι μόνο στις τάξεις της ιστορικής ομάδας αλλά και γενικότερα στη Formula 1 και τον κόσμο του motorsport.

Ο Βρετανός «έφυγε» σε ηλικία 79 ετών, έχοντας εισαχθεί εδώ και δύο ημέρες στο νοσοκομείο. Και έφυγε περιστοιχισμένος από την οικογένειά του. Η ανακοίνωση ήρθε από την ομάδα που ακόμα φέρει το όνομά του, με λόγια που ανήκαν στον CEO της, Jost Capito.

«Η Williams Racing νιώθει ειλικρινή θλίψη για τον θάνατο του ιδρυτή της, Sir Frank Williams. Ήταν ένας θρύλος, μία εμβληματική προσωπικότητα του σπορ. Ο θάνατος του φέρνει ένα τέλος εποχής, και για την ομάδα μας αλλά και για τη Formula 1. Ήταν μοναδικός και πρωτοπόρος. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή του, οδήγησε την ομάδα μας σε 16 Παγκόσμιους Τίτλους, πράγμα που την έχρισε ως μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του σπορ. Οι αξίες του, όπως η ακεραιότητα, η ομαδική δουλειά, η μάχιμη ανεξαρτησία και η αποφασιστικότητα, εξακολουθούν να αποτελούν πυρήνα του ήθους της ομάδας μας αλλά και την κληρονομιά που αφήνει, μαζί φυσικά με το όνομα της οικογένειας Williams, με το οποίο τρέχουμε με περηφάνια. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του αυτές τις δύσκολες στιγμές», έλεγε η ανακοίνωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Sir Frank ξεκίνησε την εμπλοκή του με τους αγώνες ως υπεύθυνος ομάδας, το 1966. Τότε με τη Frank Williams Racing Cars που έτρεχε στη Formula 3, μετά τη Formula 2 και μετά τη Formula 1, με μονοθέσια κατασκευασμένα από άλλες εταιρείες. Το 1977 ίδρυσε μαζί με τον συνεργάτη του, Patrick Head, την Williams Grand Prix Engineering, που εξελίχθηκε σε μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες όλων των εποχών! Μάλιστα, συνέχισε να εργάζεται κανονικά παρότι το 1986 είχε ένα τροχαίο που τον καθήλωσε έκτοτε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η Williams κατέκτησε 114 νίκες στη Formula 1, οι οποίες την οδήγησαν σε 7 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Οδηγών και 9 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κατασκευαστών. Οδήγησαν για αυτή οδηγοί θρύλοι, όπως ο Ayrton Senna, o Alain Prost, o Nigel Mansell, o Nelson Piquet, o Keke Και ο Nico Rosberg, o Juan Pablo Montoya κ.α.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία χρόνια, ο Sir Frank είχε παραδώσει τη διοίκηση της ομάδας στην κόρη του, την Claire Williams. Όμως τα οικονομικά προβλήματα και η πτωτική πορεία στον αγωνιστικό τομέα, είχαν ως αποτέλεσμα από το περυσινό Γκραν Πρι στη Μόντσα, η οικογένεια Williams να μην έχει τη διοίκηση της ομάδας η οποία πέρασε στα χέρια της Αμερικανικής Dorilton Capital.

Φέτος ήταν μία θετική χρονιά, με πολλούς βαθμούς, ένα βάθρο, αναρρίχηση στην όγδοη θέση της βαθμολογίας αλλά -όπως αποδεικνύεται- ένα στενάχωρο φινάλε στη σεζόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ