Παρουσιάστηκε στα ελληνικά χώματα το Citroen C3 Rally2

Citroen C3 Rally 2 EKO Rally Acropolis 1

To αγωνιστικό της Citroen θα τρέξει στο EKO Rally Acropolis με πλήρωμα τους Χρυσόστομο Καρέλλη και Λεωνίδα Μαχαίρα.

Το ελληνικό πλήρωμα της Citroen Karellis, Καρέλλης – Μαχαίρας, είναι έτοιμο για το επερχόμενο Rally Acropolis και θα συμμετέχει με το Citroen C3 Rally2, εξελιγμένο από τη γνωστή αγωνιστική ομάδα TRT και υποστηριζόμενο από την Citroen Racing εδώ και χρόνια.

Citroen C3 Rally 2 EKO Rally Acropolis 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσημος προσκεκλημένος της αγωνιστικής ομάδας της Citroen Karellis στις πρώτες δοκιμές του αγωνιστικού στην Παύλιανη, ήταν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Βουλευτής Φθιώτιδας, κος Χ. Σταϊκούρας ο οποίος έδωσε όχι μόνο τις ευχές του για το Rally Acropolis αλλά και τόνισε τη σημασία του διεθνή αυτού αγώνα για την προβολή της χώρας μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το αυτοκίνητο που θα αγωνισθεί στην κατηγορία Rally2, έχει 4κύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων με τούρμπο που αποδίδει 282 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και ροπή 420 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω μονάδας αμέσου ψεκασμού ελεγχόμενη από SRG MAGNETI MARELLI.

Citroen C3 Rally 2 EKO Rally Acropolis 7

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, το C3 Rally2 είναι τετρακίνητο, με κιβώτιο Sadev 5 ταχυτήτων σειριακό – μηχανικό. Στα φρένα, συναντάμε αεριζόμενους δίσκους εμπρός και πίσω διαστάσεων 355 χλστ. για την άσφαλτο και 300 χλστ. για το χώμα, πάντα με 4πίστονες δαγκάνες. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από γόνατα MacPherson και τα αμορτισέρ είναι της Reiger 3 ρυθμίσεων. Οι διαστάσεις του αγωνιστικού είναι 3.996 χλστ. μήκος, 1.820 χλστ. πλάτος και 2.567 χλστ. μεταξόνιο 2567 mm, νούμερα που συντελούν όχι μόνο στην ευελιξία του αγωνιστικού αλλά και στα εξαιρετικά του οδικά χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χρυσόστομος Καρέλλης στην πρώτη του επαφή με το αγωνιστικό, δήλωσε τα εξής: «Η Citroen διαθέτει ένα μοναδικό αγωνιστικό DNA και είναι επόμενο να μπορεί να κατασκευάσει ένα αξιόπιστο, γρήγορο και συνάμα φιλικό αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Όμως η μεγάλη επιτυχία της Citroen είναι το πως παρέχει την αξιοπιστία όχι μόνο στο διεθνές αγωνιστικό επίπεδο αλλά και στο συμβατικό επίπεδο, της καθημερινής οδήγησης, που αφορά όλους μας. Έχοντας οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα, αυτό που μπορώ να πω για το Citroen C3 Rally 2, είναι ότι χαίρεσαι τόσο πολύ την οδήγηση του, που σου δημιουργεί μια εξαιρετική αίσθηση, έτσι ώστε να έχεις όλες τις προϋποθέσεις να αποδώσεις καλύτερα!»

Citroen C3 Rally 2 EKO Rally Acropolis 3

Το πλήρωμα έχει την υποστήριξη διακεκριμένων χορηγών, όπως, της Citroen Hellas, μεγάλο χορηγό την Santander Consumer Finance (SCF), που δραστηριοποιείται από το 2021 στην καταναλωτική χρηματοδότηση στην χώρα μας και ακόμη με την χορηγία των: DHL, Euro Repar, την πανευρωπαϊκή αλυσίδα συνεργείων και ανταλλακτικών για όλες τις μάρκες αυτοκινήτου, αλλά και την Karellis Group που αποτελεί επί σειρά ετών Επίσημο Διανομέα και Επισκευαστή των Μαρκών Citroen, Peugeot & DS Automobiles μεταξύ άλλων, στη Στερεά Ελλάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H παρουσίαση του αυτοκίνητου και της Ομάδας έγινε στις 4/9 παρουσία των χορηγών, δημοσιογράφων αλλά και παραγόντων του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της ευρύτερης κοινωνίας της Στερεάς Ελλάδας, στο κτήμα Βασιλικιά στην Παύλιανη.

Citroen C3 Rally 2 EKO Rally Acropolis 4

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ