Η στιγμή που οπαδός της F1 πέταξε καπνογόνο στην πίστα (+video)

Formula 1 Grand Prix Ολλανδίας καπνογόνα 2022

Εκτός ελέγχου είναι μερίδα οπαδών της Formula 1, με τελευταίο αδιανόητο περιστατικό τη ρίψη καπνογόνων στο περασμένο ολλανδικό GP.

Σε ένα περίεργο και επικίνδυνο δυνητικά μονοπάτι βρίσκεται τους τελευταίους μήνες η Formula 1, η οποία κατάφερε επιτέλους να στρέψει ξανά πάνω της την προσοχή του παγκόσμιου κοινού του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι μόνο.

Οι μάχες και τα περιστατικά μεταξύ του νέου παγκόσμιου πρωταθλητή Max Verstappen και του επτάκις πρωταθλητή Lewis Hamilton, η κόντρα μεταξύ των ομάδων τους (Red Bull και Mercedes αντίστοιχα) αλλά και η σχετική άνοδος στην απόδοση της Ferrari έχουν αυξήσει κατακόρυφα τη δημοτικότητα του κορυφαίου πρωταθλήματος ταχύτητας στον πλανήτη, η οποία ωστόσο φαίνεται να λειτουργεί αυτή τη στιγμή σαν δίκοπο μαχαίρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «ξαφνική» και κατακόρυφη αύξηση της δημοτικότητας της Formula 1, λόγω της μάχης μεταξύ του Hamilton και του Verstappen, έχει φέρει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα «νέο αίμα» και στις κερκίδες, αίμα το οποίο βράζει στη κυριολεξία, με τους οπαδούς των δύο πιλότων να βρίσκονται σε κόντρα.

Οι νέοι οπαδοί, περισσότεροι από τους οποίους φαίνεται να υποστηρίζουν τον Verstappen, όχι μόνο δείχνουν να μην γνωρίζουν πράγματα σχετικά με την κουλτούρα και την ιστορία της Formula 1, όχι μόνο αδιαφορούν γι' αυτή, αλλά φέρνουν στο τραπέζι νέα «ήθη και έθιμα» από τις πιο σκοτεινές στιγμές του αθλητισμού γενικότερα.

Ο κώδωνας του κινδύνου κρούει εδώ και αρκετό καιρό με τα πρωτόγνωρα περιστατικά ρατσισμού και σεξισμού που καταγράφηκαν στο Grand Prix της Αυστρίας το καλοκαίρι-έγιναν αναφορές για άσκηση και σωματικής βίας στις κερκίδες- να είναι τα πρώτα έντονα συμπτώματα της πολύμηνης «κώφωσης» των αρμόδιων αρχών. Τα επόμενα και εξίσου επικίνδυνα, αυτή τη φορά ακόμη και για την σωματική ακεραιότητα των πιλότων, έλαβαν μέρος στο GP της Ολλανδίας όταν παρενοχλήθηκε λεκτικά η Επικεφαλής Στρατηγικής της Red Bull, Hannah Schmitz, ενώ κάποιοι οπαδοί που παρουσιάζονται ως υποστηρικτές του Verstappen πέταξαν μέσα στην πίστα καπνογόνα που απελευθέρωναν πορτοκαλί καπνό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραπάνω ρίψη καπνογόνων, η οποία σημειωτέον έχει καταδικαστεί και από τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή που χαρακτήρισε την πράξη ως «ηλίθια», οδήγησε ακόμη και στην εμφάνιση της κόκκινης σημαίας κατά τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον οπαδό του Verstappen να πετά το καπνογόνο στην πίστα με την μεγαλύτερη μερίδα των υπόλοιπων θεατών να αποδοκιμάζουν σοκαρισμένοι την ενέργεια του, ενώ κάποιοι ελάχιστοι φαίνεται να το βρίσκουν διασκεδαστικό.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ