Αυτός είναι ο νέος Verstappen της Formula 1

Oscar Piastri

O κόσμος των αγώνων δεν είναι ένας δίκαιος κόσμος – υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα παραδείγματα που να το πιστοποιούν αυτό. Το πιο τρανό ενόψει 2022 ακούει στο όνομα Oscar Piastri.

Αν το όνομα αυτό δεν σας λέει πολλά, ακολουθεί σύντομη παρουσίαση. Πρόκειται για τον πρωταθλητή του 2021 στη Formula 2. Πρωταθλητής στην πρώτη εμφάνισή του στο θεσμό με 6 νίκες (σε Μπαχρέιν, Ιταλία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία x2, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και 11 βάθρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα χρόνο νωρίτερα έτρεχε στη Formula 3. Πάλι πρωταθλητής με την πρώτη! Και τις δύο χρονιές με την PREMA, την ομάδα που γεννά τα αστέρια του αύριο.

Αυτή η πορεία, αυτή η σταθερή άνοδος, έχει ως επόμενο βήμα τη Formula 1. Θα έπρεπε να την έχει ήδη. Όμως ο Piastri δεν θα είναι στη σχάρα της εκκίνησης του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν με το οποίο θα ανοίξει η νέα σεζόν. Θα περιοριστεί σε ρόλο δοκιμαστή και αναπληρωματικού οδηγού στην Alpine, στην Ακαδημία της οποίας ανήκει.

Τα λόγια του είναι χαρακτηριστικά: "Φυσικά και είναι απογοητευτικό που δεν θα κάνω αμέσως το άλμα στην F1 αλλά ελπίζω αυτό να συμβεί το 2023. Αν όχι, θα είμαι πολύ θυμωμένος γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο για να δείξω την αξία μου".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ομάδα του, χώρος δεν υπήρχε για το 2022. Στο ένα κόκπιτ θα βρίσκεται ο 40χρονος δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Fernando Alonso, στο άλλο ο νικητής του Γκραν Πρι Ουγγαρίας, Esteban Ocon. Θέση για τον Piastri δεν υπήρχε.

Η Alpine προσπάθησε να του βρει θέση στην Alfa Romeo Racing αλλά εκεί υποψήφιος ήταν ένας ακόμα οδηγός της, ο Κινέζος Guanyu Zhou. Ηττήθηκε από τον Piastri στη Formula 2 αλλά επικράτησε στη διεκδίκηση μίας θέσης στη Formula 1. Τον συνόδευαν χορηγίες και φυσικά, η παρουσία του αποτελεί τεράστιο εμπορικό ατού στην αγορά της Κίνας. Στη ζυγαριά μίας ομάδας που μάχεται στο κάτω μισό της βαθμολογίας, αυτά έχουν μεγαλύτερο βάρος.

Έτσι φτάνουμε στο σημερινό αδιέξοδο. Ο οδηγός που έχει κατά σειρά σαρώσει στα τρία σκαλοπάτια που οδηγούν στη F1 (Formula Renault, F3, F2), δεν έχει θέση στον τελικό προορισμό. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Στα 20, σίγουρα έχει μέλλον μπροστά για αυτό το βήμα. Αλλά προς το παρόν, ο Oscar Piastri θα πρέπει να περιοριστεί σε ρόλο θεατή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ