Οι Ιταλοί κατάσχεσαν το σπίτι πιλότου της Formula 1

Mazepin

Ένα ακόμα πονοκέφαλο καλείται να αντιμετωπίσει ο Nikita Mazepin, μετά και την απόφαση των ιταλικών αρχών να κατασχέσουν τη βίλα που διαθέτει στη Σαρδηνία αξίας 105 εκατομμυρίων ευρώ.

Την προσωπική περιουσία του Nikita Mazepin κατάσχεσαν στην Ιταλία οι αρχές της χώρας στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβάλλονται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση στους Ρώσους ολιγάρχες μετά και την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πιλότος της Formula 1 και υιός του Dmitry Mazepin, ενός Ρώσου ολιγάρχη με περιουσία που ξεπερνά το 1,5 δις δολάρια, βρέθηκε στο στόχαστρο των ιταλικών αρχών οι οποίες κατάσχεσαν τη βίλα που διαθέτει στη Σαρδηνία, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 105 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mazepin

Λίγο πριν την έναρξη της φετινής αγωνιστικής σεζόν, ο N. Mazepin έχασε τη θέση του στην ομάδα της Haas, εξαιτίας της εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ενώ σήμερα κινδυνεύει να χάσει την περιουσία που διαθέτει επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, μόνον οι ιταλικές αρχές έχουν προχωρήσει σε κατάσχεση κατοικιών και πολυτελών σκαφών αξίας 900 εκατομμυρίων ευρώ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο N. Mazepin είχε πραγματοποιήσει δηλώσεις, ξεκαθαρίζοντας την αντίθεσή του στις κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων Ρώσων πολιτών, προαναγγέλλοντας την πρόθεσή του να προχωρήσει και σε δράσεις ώστε να εμποδίσει τη συνέχεια των κατασχέσεων.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ