Οι Δελφοί δεν είναι μόνο για τα αρχαία -Το νέο μηχανοκίνητο θέαμα

Ριτσώνα

Για πρώτη φορά στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ελλάδας, φέτος θα διεξαχθεί ανάβαση στην περιοχή των Δελφών!

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) διοργανώνει το διήμερο 23 και 24 Σεπτεμβρίου την πρώτη Ανάβαση Δελφών, που θα αποτελέσει τον έκτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του αντίστοιχου πρωταθλήματος Ιστορικών αυτοκινήτων.

Ο αγώνας αυτός θα αντικαταστήσει στο πρόγραμμα την Ανάβαση Ολύμπου, η οποία τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί για τεχνικούς λόγους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίκεντρο του αγώνα θα είναι οι Δελφοί, ένα ιστορικό μέρος, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι Δελφοί θεωρούνταν ως ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά κέντρα της αρχαιότητας και έχουν ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco.

Το μήκος της αγωνιστικής διαδρομής, η οποία βρίσκεται στην Εθνική Οδό Άμφισσας-Δελφών, ανέρχεται στα 3600 μέτρα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, η διαδρομή χαρακτηρίζεται από καλό οδόστρωμα και μεγάλη ποικιλία στροφών, πράγμα που την καθιστά ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αναβάσεις του πρωταθλήματος.

Υποστηρικτές του αγώνα είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και ο Δήμος Δελφών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ