Οι Αμερικανοί φτιάχνουν και νέα πίστα Formula 1

New Jersey F1 Track

Η κατακλισμιαία εισβολή της Formula 1 στις ΗΠΑ γέννησε τη φιλοδοξία και για ένα τέταρτο GP στην Αμερική, σε μια νέα πίστα που εγκρίθηκε προς κατασκευή στην ακτογραμμή του Νιού Τζέρσεϊ.

Η αμερικανική Liberty Μedia, που έχει αποκτήσει τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1 από το 2017, προσέθεσε στο πρόγραμμα του σπορ πέρσι το GP του Μαϊάμι και φέτος το GP του Λας Βέγκας - ενώ εξακολουθεί να υφίσταται και ο αγώνας του Όστιν, στo Τέξας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, τα προσεχή χρόνια ενδέχεται να υπάρξει και τέταρτος αγώνας επί αμερικανικού εδάφους, που θα φέρει τη F1 στη «γειτονιά» της Νέας Υόρκης - και συγκεκριμένα στην Ατλάντικ Σίτι του Νιού Τζέρσεϊ. Πριν λίγες μέρες, ο Δήμαρχος της πόλης υπέγραψε την έγκριση των σχεδίων για την κατασκευή στην περιοχή μιας «πίστας προδιαγραφών Formula 1».

Το σιρκουί της F1 εντάσσεται σε μια γιγαντιαία επένδυση 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπλαση της συγκεκριμένης παράκτιας περιοχής, όπου σήμερα βρίσκεται ένα εγκαταλειμένο αεροδρόμιο. Η ανάπλαση περιλαμβάνει και την κατασκευή κατοικιών και εμπορικών κέντρων, μαζί με την πίστα των 3,9 χιλιομέτρων.

H περιοχή της Ατλάντικ Σίτι, όπως είναι σήμερα
H περιοχή της Ατλάντικ Σίτι, όπως είναι σήμερα

Παροτι η πίστα θα έχει τις προδιαγραφές της Formula 1, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το σπορ θα εντάξει στο πρόγραμμά του έναν αγώνα στο Νιού Τζέρσεϊ. Ούτε έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση από τη Liberty Media. Όμως, ενδεχομένως να χρειαστούν κάποιες εγγυήσεις πριν ξεκινήσει τη κατασκευή του έργου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 6 έως 9 χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσονται φιλοδοξίες κατασκευής πίστας της F1 στην περιοχή του Νιού Τζέρσεϊ. Το 2011 υπήρξε ένα αντίστοιχο πλάνο για την περιοχή Ουιχόκεν, στις παρυφές της Νέας Υόρκης, αλλά αυτό ποτέ δεν καρποφόρησε λόγω κατασκευαστικών και οικονομικών προβλημάτων.

Θυμίζουμε ότι η φιλοξενία ενός αγώνα της F1 έχει πλέον ετήσιο παράβολο που ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια δολάρια. Συνεπώς, για να έχει ελπίδες να ενταχθεί στο πρόγραμμα, ο αγώνας της Ατλάντικ Σίτι θα πρέπει να φέρει εις πέρας ένα πολύπλευρο οικονομικό πλάνο.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ