Ο Michael Schumacher «καθοδηγεί» τον Binotto (video)

Michael Schumacher

H Scuderia Ferrari έχει ξεκινήσει δυναμικά το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2022, με δύο νίκες σε τρεις αγώνες και το προβάδισμα στις βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών.

Η ιταλική ομάδα κυνηγά τους πρώτους τίτλους της από το 2008 (τότε των κατασκευαστών), προερχόμενη μάλιστα από δύο σεζόν στις οποίες δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης.

Όλα φέτος άλλαξαν, η F1-75 είναι άκρως ανταγωνιστική και το κλίμα στο στρατόπεδο των κόκκινων είναι εξαιρετικό. Πράγμα που αποτυπώνεται και στο πρόσωπο του διευθυντή της ομάδας, Mattia Binotto.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ιταλός που είναι σε αυτό το ρόλο από το 2019, είχε δεχθεί έντονη κριτική για την αδυναμία της Ferrari να κάνει πρωταθλητισμό. Απάντησε με δουλειά, όπως έμαθε να λειτουργεί την περίοδο που συνεργαζόταν με τον Michael Schumacher.

Ο Binotto μίλησε στη Bild: «Ήταν μία φανταστική περίοδος. Είμαι περήφανος που ήμουν κομμάτι της. Κι όχι μόνο αυτό, έμαθα πολλά από τον Schumacher. Ακολούθησα τη νοοτροπία του και την ικανότητά του να ηγείται. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό».

Ο Ιταλός αναφέρεται στην περίοδο 1999-2004, όταν η Ferrari πήρε πέντε συνεχόμενους τίτλους κατασκευαστών και ο Schumacher τέσσερις στους οδηγούς. Τότε είχε άλλο ρόλο αλλά ενεργή συμμετοχή αφού δουλεύει στη Scuderia από το 1995.

Ο Binotto μίλησε και για τη φετινή επιτυχία: «Ένα τέτοιο project απαιτεί χρόνια δουλειάς. Είναι ένα μακρύ ταξίδι που εξελίσσεται ακόμα. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε και να βελτιώσουμε. Θέλουμε να επαναφέρουμε τη κουλτούρα της Ferrari στην ομάδα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ