Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του eSports WRC αναδείχθηκε στην Ελλάδα

eSport Acropolis

Με πανηγυρικό τρόπο ολοκληρώθηκε μια ημέρα-γιορτή για τον κόσμο των eSports, με τη χώρα μας να φιλοξενεί για πρώτη φορά τον Παγκόσμιο Τελικό του eSports WRC.

Και ήταν ο Lohan «Nexl» Blanc αυτός που θριάμβευσε στον μεγάλο τελικό, ο οποίος διεξήχθη στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ.

Ο 22χρονος Γάλλος gamer κατέκτησε τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του σε πέντε χρόνια, μετά τις επιτυχίες που είχε στις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2017 και του 2019.

WRC eSport
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ημέρα ξεκίνησε με το «Acropolis Rally21 eSports presented by Kotsovolos», τον Ελληνικό Τελικό, από τον οποίο αναδείχθηκε ο εκλεκτός που εκμεταλλεύτηκε το wildcard και κέρδισε μία θέση στον Παγκόσμιο Τελικό. Αυτός ήταν ο 16χρονος Παναγιώτης Ζένιου.

Ο αθλητής από τη Λάρνακα κοίταξε στα μάτια τους οκτώ σαφώς πιο έμπειρους αντιπάλους του που είχαν προκύψει ανάμεσα σε 15.000 gamers παγκοσμίως, και τελικά κατέλαβε την 7η θέση.

WRC eSport

Από τα ημιτελικά προέκυψε η τετράδα που μονομάχησε στο ολοκαίνουργιο videogame WRC 10, καλύπτοντας τέσσερις ειδικές διαδρομές: την ΕΔ Elva από το Ράλλυ Εσθονίας, την ΕΔ Querol από το Ράλλυ Ισπανίας και την ΕΔ Kostanjevac από το Ράλλυ Κροατίας - όλες αντεστραμμένες, με το καρέ δοκιμασιών να συμπληρώνεται από μία ιστορική αναδρομή στο Ράλλυ Ακρόπολις του 1987!

Ο Nexl ξεκίνησε δυναμικά στον τελικό, κερδίζοντας τις δύο πρώτες διαδρομές και, παρά τις προσπάθειες του κατόχου του τίτλου, Sami-Joe Abi-Nakhle, έφτασε στη νίκη με προβάδισμα 13,231 δευτερολέπτων. Μια επιτυχία που επιβραβεύτηκε με ένα ξεχωριστό έπαθλο: ένα Toyota GR Yaris!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
WRC eSport

Έτσι ολοκληρώθηκε μία ημέρα γεμάτη δράση, με την παγκόσμια ελίτ των eSports να μας δίνει μια εικονική πρόγευση για όσα θα απολαύσουμε στα ελληνικά βουνά, στη μεγάλη επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ