Αυτός είναι ο μοναδικός Έλληνας αναβάτης που συμμετέχει στο Dakar Rally

Ο μοναδικός αγωνιζόμενος στο Dakar Rally φέτος 2024 -Βασίλης Μπούδρος

Η χώρα μας εκπροσωπείται στο φετινό Dakar Rally με τη συμμετοχή του μοναδικού Έλληνα αγωνιζόμενου για το 2024, ο οποίος αγωνίζεται με μοτοσυκλέτα.

Με ιδιωτική συμμετοχή ο Βασίλης Μπούδρος είναι ο Έλληνας αναβάτης αγωνιζόμενος που εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα στο φετινό Dakar Rally, το οποίο ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου στη Σαουδική Αραβία και βρίσκεται σήμερα στην 4η μέρα του.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μπούδρος συμμετέχει στον θρυλικό αγώνα και είναι ένας από τους μόλις 140 αναβάτες με μοτοσυκλέτα που λαμβάνουν μέρος στο φετινό Dakar.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με εμπειρία και από άλλους διεθνείς αγώνες rally raid, ο Μπούδρος είχε και μία ακόμη συμμετοχή στο Dakar, το 2022, κατά την οποία κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τον δυσκολότερο rally raid αγώνα στον κόσμο και να τερματίσει μάλιστα στην 70η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Μπούδρος αγωνίζεται φέτος με μια Husqvarna FR 450 Rally στην πιο δύσκολη δίτροχη κατηγορία του Dakar, η οποία ονομάζεται «Original by Motul», έχει λιγότερες από 30 συμμετοχές φ΄ςτος και είναι η μοναδική όπου ο αναβάτης δεν έχει κανενός είδους βοήθεια κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μέχρι τώρα ο Έλληνας αναβάτης έχει καταφέρει να τερματίσει σε όλες τις ειδικές που έχει λάβει μέρος και το πιο ευχάριστό είναι ότι το έχει καταφέρει αυτό χωρίς να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα, ακόμη περισσότερο χωρίς να υποστεί κάποιο τραυματισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βασίλης Μπούδρος είναι μόλις ο τρίτος Έλληνας αγωνιζόμενος στην ιστορία που έχει καταφέρει να τερματίσει σε διεθνή rally raid αγώνα. Ως αγωνιζόμενος ο γεννημένος το 1984 αναβάτης ξεκίνησε να ασχολείται με το enduro το 2006 σε τοπικό επίπεδο και δεν άργησε μετά από αυτό να λάβει μέρος και σε άλλους αγώνες στο εξωτερικό (έχεις επίσης δική του εταιρεία διοργάνωσης ταξιδιών περιπέτειας με μοτοσυκλέτα).

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ