Ο καλύτερος αεροδυναμιστής στην F1 δεν πρόκειται να αλλάξει ομάδα

Adrian Newey

Όταν αναζητά κάποιος τον κορυφαίο αεροδυναμιστή του μαγικού κόσμου της Formula 1, η αναζήτηση σταματά στο πρόσωπο του Adrian Newey.

Ο κορυφαίος στο είδος του, ο άνθρωπος που λένε πως... «βλέπει τον αέρα» για να τονίσουν τις μοναδικές ικανότητές του, είναι από το 2006 στο στρατόπεδο της Red Bull Racing, έχοντας αφήσει τη McLaren.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνεισφορά του ήταν καταλυτική στις επιτυχίες της αυστριακής ομάδας, που έχει κατακτήσει 5 τίτλους κατασκευαστών και 6 οδηγών. Εύλογα, κάθε χρόνο υπάρχουν φήμες που θέλουν άλλες ομάδες να του προσφέρουν λευκή επιταγή. Όμως όπως τόνισε ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, δεν έχουν ελπίδες.

Ο Horner είπε: «Η καρδιά του ανήκει ακόμα σε πολύ μεγάλο βαθμό στη Formula 1 και η δέσμευσή του με την ομάδα δεν είναι κάτι που αποτυπώνεται σε συμβόλαια. Ποτέ δεν μιλάμε για αυτγά ή τη διάρκειά τους, όμως θα είναι εδώ για πολλά χρόνια ακόμα. Πάντα υπάρχουν φήμες στα paddock. Έτσι είναι η Formula 1».

«Αποτελεί ένα σημαντικό μέλος της ομάδας μας αλλά και δημοφιλές μέλος της ομάδας μας. Είναι σπουδαίο που τον έχουμε μαζί μας τόσα χρόνια αλλά και που εμπλέκεται πλέον σε κάποια από τα πράγματα στα οποία ξεκινήσαμε και τη δική μας εμπλοκή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Newey είναι στα 64 και παρότι πριν από μερικά χρόνια φερόταν να έχει περάσει μία περίοδο όπου του έλειπαν τα κίνητρα, τις τελευταίες σεζόν είναι πάλι πολύ ενεργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ