Ο Hamilton ανησυχεί κάθε φορά που μπαίνει στο μονοθέσιο του

Lewis Hamilton Monaco GP 2022

Μία δήλωση που θα συζητηθεί έκανε μετά το Γκραν Πρι του Καναδά ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Lewis Hamilton.

Ενώ η Mercedes προσπαθεί μάταια να βρει τρόπο να μειωθεί ο αντίκτυπος του φαινομένου porpoising, των έντονων αναπηδήσεων που ταλαιπωρούν τα μονοθέσια και τους οδηγούς της στις ευθείες, προσπαθεί πλέον να πείσει τη FIA να επιβάλλει μία λύση για εκείνη.

Από την Παρασκευή στο περιθώριο του αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν, έχουν ενταθεί δηλώσεις σχετικά με το πρόβλημα κι αυτές κορυφώθηκαν μετά τον τερματισμό. Με τις χαρακτηριστικές εικόνες του Βρετανού οδηγού να κρατά την πλάτη του και την «απειλή» του Toto Wolff πως υπάρχει πιθανότητα να μη τρέξει στο επόμενο αγώνα, στον Καναδά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά ο 37 ετών αστέρας του σπορ δηλώνει πως θα βρεθεί κανονικά στο Montreal αλλά και πάλι, δε σταματά να εκφράζει τους προβληματισμούς του.

Ο Hamilton είπε στο BBC Sport: «Ανησυχώ κάθε φορά που μπαίνω μέσα στο μονοθέσιο. Φυσικά και το κάνω επειδή το θέλω. Απλά δεν θέλω να αντιμετωπίσω ξανά αυτές τις αναπηδήσεις. Θα έκανα τα πάντα για να τις αποφύγω».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 αποκάλυψε τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να είναι ετοιμοπόλεμος μετά την ταλαιπωρία ενός αγώνα με συνεχές porpoising.

Ο Βρετανός αποκάλυψε: «Κάνω κρυοθεραπεία κι όταν μπαίνεις εκεί μέσα για τέσσερα λεπτά, έχει τόσο χαμηλή θερμοκρασία που πρέπει να ψάξεις μέσα σου να βρεις αντοχές. Το ίδιο συμβαίνει και στο αυτοκίνητο. Δαγκώνεσαι και προσπαθείς να αντέξεις. Σκέφτομαι όσους εξαρτώνται από εμένα, όσους περιμένουν να πάρω τους βαθμούς».

Έπειτα, ο νικητής 103 αγώνων στη Formula 1, ανέφερε πως το πρόβλημα δεν αφορά μόνο εκείνον: «Όλοι οι οδηγοί το συζητάμε στις συναντήσεις πριν τους αγώνες. Κανένας μας δεν θέλει να συνεχίσει να έχει τέσσερα χρόνια με αναπηδήσεις υπό αυτούς τους κανονισμούς». Πάντως δεν έχουν όλες οι ομάδες πρόβλημα με το porpoising.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ