Ο εφιάλτης του κορωνοϊού «χτυπά» ξανά την Formula 1

Grand Prix Miami

Εντείνεται η φημολογία που θέλει το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2023 να μην περιλαμβάνει τελικά τον αριθμό ρεκόρ των 24 Γκραν Πρι!

Ο αγώνας που κινδυνεύει δεν είναι άλλος από αυτός της Κίνας, που διεξάγεται στην εντυπωσιακή πίστα στη Σαγκάη. Ένας αγώνας που θα επέστρεφε τη νέα σεζόν μετά από 3 χρονιές απουσίας, αφού το ξέσπασμα της παγκόσμιας πανδημίας της Covid-19 ξεκίνησε από την ασιατική χώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα προβλήματα στην Κίνα έχουν επιστρέψει κι εκεί δεν υπάρχουν ημίμετρα. Η πολιτική “zero-COVID” κάνει εξαιρετικά πιθανή τη ματαίωση της επιστροφής της Formula 1 στο πρόγραμμα. Θυμίζουμε πως το Γκραν Πρι της Σαγκάης είναι προγραμματισμένο να αποτελέσει τον τέταρτο αγώνα του 2023 και να διεξαχθεί στις 16 Απριλίου – Κυριακή του Πάσχα.

Ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο αλλά συζητιέται έντονα. Μάλιστα, ειπώθηκε και τηλεοπτικά, μέσω της μετάδοσης του έγκυρου Sky Sports, που αναμεταδίδεται από το F1 TV.

Εκεί, ο ρεπόρτερ Ted Kravitz επικαλέστηκε δηλώσεις του μοναδικού Κινέζου οδηγού στο σπορ, του Zhou Guanyu, που αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση των αρχών της πατρίδας του σχετικά με την τακτική αντιμετώπισης της Covid-19, που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη διεξαγωγή του αγώνα.

Ο Zhou Guanyu θα είναι και το 2023 στο σπορ, οδηγώντας και πάλι με τα χρώματα της Alfa Romeo. Όσο για το πρόγραμμα, αν όντως ματαιωθεί ο αγώνας, είναι πιθανό να μην αντικατασταθεί αν και πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως θα υπάρξει λίστα χωρών/πιστών που θα θέλουν να καλύψουν το κενό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ