Ο εφιάλτης συνεχίζεται για Hamilton και Wolff

Toto Wolff-Lewis Hamilton

Ιδιαίτερα γλαφυρός ήταν στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της Mercedes, Τ. Wolff, o οποίος περιέγραψε ως εφιάλτη τα όσα εξακολουθούν να ζουν με την «κλοπή» του τίτλου από τον L. Hamilton στους τελευταίους γύρους του Grand Prix του Abu Dhabi.

Μετά και τη χθεσινή απονομή του τροπαίου στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 έλαβε τέλος και επισήμως το δράμα των σχεδόν τεσσάρων ημερών, το οποίο ξεκίνησε μετά και όσα συνέβησαν στους τελευταίους γύρους του καθοριστικού Grand Prix του Abu Dhabi.

Βέβαια, πριν από το καθιερωμένο gala της FIA, είχε προηγηθεί η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα στο Abu Dhabi, καθώς και η ανακοίνωση της Mercedes AMG Petronas ότι δεν πρόκειται να εξαντλήσει τα νομικά όπλα που έχει στα χέρια της, καταφεύγοντας στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα μπορούσε, λοιπόν, να ισχυριστεί κανείς ότι η περιπέτεια η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή είχε αίσιο τέλος και πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 επέστρεφε σε μια κανονικότητα πριν πέσει για τους επόμενους δύο μήνες στη συνήθη χειμερία νάρκη.

Αυτό βέβαια απέχει από την πραγματικότητα που ζουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι άνθρωποι της Mercedes, την οποίο ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας περιέγραψε ως εφιάλτη.

Για μία ακόμα φορά, ο T. Wolff δεν μάσησε τα λόγια του, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι ο M. Masi ήταν ο άνθρωπος που έκλεψε το πρωτάθλημα από τον L. Hamilton επιλέγοντας να ερμηνεύσει με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο τους κανονισμούς και πως δεν έχει σκοπό να ανοίξει διάλογο με τον Αυστραλό αγωνιστικό διευθυντή της Formula 1, θεωρώντας πως ήταν τα δικά του λάθη τα οποία οδήγησαν τον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο σημείο αυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα, ο T. Wolff ξεκαθάρισε πως οι αποφάσεις της FIA δεν σχετίζονται με το M. Verstappen ο οποίος κατά την άποψή του δικαίως στέφθηκε πρωταθλητής, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και την εκτίμησή του για τους ανθρώπους που εργάζονται στην ομάδα της Red Bull Racing.

Το καλύτερο, πάντως, το άφησε για το τέλος ο Αυστριακός, δηλώνοντας ότι η Mercedes δεν μπορεί να συνεχίσει σε ένα σπορ, το οποίο δεν χαρακτηρίζεται από τη συνέπεια στην εφαρμογή των κανόνων του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το μέλλον της γερμανικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιο.

Το ίδιο άλλωστε ισχυρίστηκε και για τις αποφάσεις που καλείται να πάρει ο L. Hamilton μετά και την εξέλιξη της φετινής σεζόν. Ο T. Wolff δήλωσε ότι ο Βρετανός είναι απογοητευμένος και ότι παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία μαζί του δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν ο Hamilton πρόκειται να συνεχίσει ή όχι την καριέρα του στην Formula 1.

Είναι ξεκάθαρο, πάντως, ότι τόσο ο ίδιος ο Wolff όσο και η ομάδα της Mercedes στηρίζουν τον Hamilton ώστε να ξεπεράσει την απώλεια του πρωταθλήματος, κάτι που θα τον βοηθήσει να επανέλθει ακόμα πιο ισχυρός την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του L. Hamilton με τη Mercedes λήγει στα τέλη του 2022, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι ο Βρετανός δεν μπορεί, αν το θελήσει, να εγκαταλείψει την ενεργό δράση νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ