Μια ανάσα από τη Formula 1 η Volkswagen

Formula 1 - Volkswagen

O όμιλος Volkswagen εκπροσωπήθηκε σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ιταλικού Grand Prix σχετικά με το μέλλον των κινητήρα, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στη Formula 1.

To ενδιαφέρον της για την είσοδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 επισημοποίησε ο όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών Volkswagen, ο οποίος ήταν παρόν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ιταλικού Grand Prix που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν στελέχη της FIA και των κατασκευαστών συζητήθηκαν για μία ακόμα φορά οι αλλαγές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις προδιαγραφές των κινητήρων το 2025.

Σκοπός των αλλαγών είναι οι κινητήρες των μονοθεσίων της Formula 1 να απλοποιηθούν, παραμένοντας παρ’ όλα αυτά εναρμονισμένοι με την τάση ελαχιστοποίησης του περιβαλλοντικού αποτυπώματός τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νέες, απλούστερες προδιαγραφές θα οδηγήσουν αυτομάτως και στον περιορισμό του κόστους εξέλιξης, επιτρέποντας σε νέους κατασκευαστές να μπουν και εκείνοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Ανάμεσα στους υποψήφιους κατασκευαστές για την είσοδο στον μαγικό κόσμο της Formula 1 είναι και o όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών Volkswagen, το φλερτ του οποίου με τη κορυφαία μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού κρατάει χρόνια.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, βέβαια, ο γερμανικός όμιλος μοιάζει να είναι πιο κοντά από ποτέ στην είσοδό του στη Formula 1, καθώς αρωγός στη προσπάθεια… προσέγγισης των δύο πλευρών στέκεται πλέον η ομάδα της Mercedes AMG.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής των παγκόσμιων πρωταθλητών, T. Wolff, η Mercedes AMG είναι διατεθειμένη να συμφωνήσει στην κατάργηση του ενός εκ των δύο μονάδων ανάκτησης ενέργειας που φέρουν οι σημερινοί κινητήρες των μονοθεσίων ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος του ομίλου Volkswagen στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Μάλιστα, ο Αυστριακός προανήγγειλε ότι σε αυτή την περίπτωση, οι νέοι κανονισμοί είναι πιο πιθανόν να εφαρμοστούν το 2026 αντί του 2025, επισημαίνοντας βέβαια ότι θα πρέπει να διευθετηθούν κι άλλες εκκρεμότητες ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Mercedes AMG βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο εμπλοκής του ομίλου Volkswagen στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 και δηλώνει έτοιμη να συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση, προσβλέποντας στην ισχυροποίηση του θεσμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο T. Wolff δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των «διαπραγματεύσεων» σε σχέση με τις προδιαγραφές των νέων κινητήρων, προβλέποντας ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουν ολοκληρωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ