Μεγάλες μάχες στο εξωτερικό για τον Φαίδωνα Παπαφιλίππου

Φαίδωνας Παπαφιλίππου

Το 2022 αποτελεί χρονιά ταχείας εκμάθησης για τον Φαίδωνα Παπαφιλίππου, που εκπροσωπεί την Ελλάδα σε κορυφαίους θεσμούς του παγκόσμιου karting!

Ο 13χρονος οδηγός έχει καταιγιστικό αγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο τον οδηγεί από τη μία δοκιμασία, στην άλλη. Έτσι, μετά τη συμμετοχή στο FIA Karting World Championship που έλαβε χώρα στην πίστα του Sarno, πλέον η προσοχή του στρέφεται στο WSK Open Cup που διεξάγεται πάλι επί ιταλικού εδάφους αλλά αυτή τη φορά στην πίστα του Lonato.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκινώντας από το Παγκόσμιο Πρωταθλήματα, μπορεί ο ταλαντούχος οδηγός να μην κατάφερε να πιάσει τον αρχικό του στόχο, πήρε όμως πολύτιμα μαθήματα για τη συνέχεια, μαχόμενος κόντρα στην ελίτ του παγκόσμιου karting και μάλιστα υπό δύσκολες κι απαιτητικές συνθήκες.

«Στο FIA Karting World Championship δεν είχα το αποτέλεσμα που ήθελα και που περίμενα. Δυσκολεύτηκα πολύ στα χρονομετρημένα, τα οποία έγιναν με βροχή, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να εκκινήσω τα heats από τις τελευταίες θέσεις του grid. Στην πορεία κέρδισα θέσεις αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετές ώστε να καταφέρω να περάσω στα ημιτελικά. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό», είπε ο Φαίδωνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως αντίστοιχες προκλήσεις θα βρει και μπροστά του, με τις μάχες του WSK Open Cup στην πίστα South Garda Karting. Μία αγωνιστική διαδρομή 1200 μέτρων στην οποία θα δοκιμαστούν συνολικά 218 αθλητές, οι 63 εκ των οποίων στην κατηγορία OKJ στην οποία αγωνίζεται ο εργοστασιακός οδηγός της κορυφαίας ομάδας, DR Racing.

Ο οδηγός από την Αθήνα που διανύει την τέταρτη αγωνιστική σεζόν του και πήρε μόλις πέρυσι το βάπτισμα του πυρός εκτός συνόρων, αγωνιζόμενος τότε στην κατηγορία MINI, είπε σχετικά: «Πρόκειται για μια πίστα όπου γνωρίζω αρκετά καλά από τις συμμετοχές μου στην κατηγορία MINI. Οι καιρικές συνθήκες εδώ είναι πολύ περίεργες αλλά έχουμε καταφέρει με την ομάδα μου να βρούμε ικανοποιητικό set-up, τόσο για στεγνό όσο και για βρεγμένο οδόστρωμα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση μου στις δοκιμές και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την ολοκλήρωση του WSK Open, η αυλαία των φετινών προσπαθειών του Έλληνα οδηγού θα κλείσει με δύο αγώνες του WSK Final Cup, που θα διεξαχθούν στις 3-6 Νοεμβρίου στο Saron και στις 17-20 Νοεμβρίου, πάλι στο Lonato.

Αρωγός στις φετινές προσπάθειες του Φαίδωνα είναι το Central Group, που στηρίζει τον 13χρονο σε όλες τις εξορμήσεις του σε αγώνες εκτός συνόρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ