Με 16 ePrix η επόμενη σεζόν της Formula E

Formula E

Μετά από δύο αγωνιστικές σεζόν που επηρεάστηκαν σημαντικά από την Covid-19, η Formula E ετοιμάζει ηλεκτρική επίθεση για την επόμενη χρονιά!

Το καλεντάρι της αγωνιστικής σεζόν 2021/2022 (παρότι όλοι οι αγώνες θα γίνουν μέσα στο 2022, διατηρείται το επίσημο μοτίβο της αγωνιστικής σεζόν τύπου... ποδοσφαίρου) ανακοινώθηκε και ενθουσίασε καθώς περιλαμβάνει 16 αγώνες!

Μάλιστα υπάρχουν νέοι προορισμοί αφού σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έχουμε ePrix στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής (φιλοξενεί για πρώτη φορά αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος μονοθεσίων μετά το Grand Prix της Formula 1 το 1993), στο Βανκούβερ του Καναδά αλλά και τη Σεούλ στη Νότια Κορέα. Συνολικά το παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων θα επισκεφτεί τέσσερις ηπείρους και 12 χώρες, με τα ePrix σε Ντιρίγια Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Σαούλ να είναι διπλά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Stoffel Vandoorne

Επίσης, στις 19 Μαρτίου θα έχουμε αγώνα στην Κίνα αλλά ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί στους δρόμους ποιας πόλης ενώ για τις 4 Ιουνίου έχει ανακοινωθεί αγωνιστική ημερομηνία, χωρίς όμως να γνωρίζουμε κάτι για τον προορισμό. Ούτε καν τη χώρα ή την Ήπειρο.

Από εκεί και πέρα, το ePrix στο Μονακό γίνεται πλέον ετήσιο event ενώ το Βερολίνο που παραμένει στο καλεντάρι, θα είναι η μοναδική πόλη που θα έχει επισκεφτεί ο θεσμός και στις οκτώ σεζόν διεξαγωγής του!

Όλα αυτά, ενώ του χρόνου έχουμε την εισαγωγή της νέας τρίτης γενιάς μονοθεσίων. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ