Στη McLaren κανείς δεν ήθελε να δουλέψει με τον Hamilton

Hamilton-McLaren

Ένας από τους αρχιμηχανικούς της McLaren αποκάλυψε την απροθυμία του τεχνικού προσωπικού της βρετανικής ομάδας να συνεργαστεί με τον L. Hamilton, επιλέγοντας αντ’ αυτού τον F. Alonso.

Μια άγνωστη πτυχή της επεισοδιακής συμβίωσης του F. Alonso με τον L. Hamilton στη McLaren αποκάλυψε πρώην αρχιμηχανικός της βρετανικής ομάδας, γυρνώντας πίσω τον χρόνο στο μακρινό 2007, όταν ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του στην Formula 1.

O rookie L. Hamilton είχε δίπλα του τον F. Alonso, με τον Ισπανό να έρχεται από την κατάκτηση δύο παγκόσμιων τίτλων με την ομάδα της Renault, αποτελώντας τη μεταγραφή… αεροδρομίου για τη McLaren, η οποία και αναζητούσε τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψει στη διεκδίκηση ενός τίτλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχοντας, λοιπόν, έναν παγκόσμιο πρωταθλητή στο ρόστερ της, ήταν φυσικό ολόκληρη η ομάδα της McLaren να πέσει πάνω στον F. Alonso, γυρνώντας την πλάτη στον 22χρονο τότε L. Hamilton.

Hamilton-McLaren

Σύμφωνα με τον Marc Priestley, μηχανικό της McLaren, κανείς στη βρετανική ομάδα δεν ήθελε να εργαστεί πάνω στο μονοθέσιο του L. Hamilton, θεωρώντας ότι αν κάποιος μπορούσε να κατακτήσει το πρωτάθλημα τη δεδομένη χρονική στιγμή, αυτός ήταν ο F. Alonso.

«Οι μηχανικοί τσακώνονταν μεταξύ τους, πάλευαν για να «μπουν» στο μονοθέσιο του Fernando. Ο κόσμος δεν ήθελε να είναι στο μονοθέσιο του L. Hamilton την πρώτη χρονιά γιατί δεν περίμενε πολλά από αυτόν.

Ως μηχανικοί θέλουμε να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπως και οι οδηγοί, και στην προκειμένη περίπτωση αυτή, οι πιθανότητες να το πετύχουμε αυτό ήταν με το μονοθέσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή… ή έτσι νομίζαμε», δήλωσε ο Priestley.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Hamilton-McLaren

Ο αρχιμηχανικός της McLaren αναφέρθηκε και στην κόντρα η οποία αναπτύχθηκε ανάμεσα στους δύο πιλότους της ομάδας, επισημαίνοντας ότι υπήρξε κάκιστη διαχείριση από την πλευρά της ίδιας της ομάδας, η οποία επί της ουσίας δεν κατάφερε να κρατήσει τις ισορροπίες.

Για την ιστορία και μόνο αξίζει να αναφέρουμε ότι το τέλος του πρωταθλήματος βρήκε την ομάδα της McLaren να πανηγυρίζει τον τίτλο των κατασκευαστών και τον L. Hamilton να τερματίζει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος πίσω από τον K. Raikkonen, ο οποίος κατέκτησε με έναν επεισοδιακό τρόπο τον πρώτο και μοναδικό παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ