Κρίση στη σχέση Wolff-Hamilton -Τι αποκαλύπτει το πρώην αφεντικό της Formula 1

Toto Wolff Lewis Hamilton

Ο διευθυντής της Mercedes F1 Toto Wolff αρχίζει να «χάνει την υπομονή του» με τον Lewis Hamilton, που «δείχνει να αποδέχεται την ήττα πολύ εύκολα», λέει ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1 Bernie Ecclestone.

Ο Ecclestone εκτιμά ότι οι φτωχές φετινές επιδόσεις του Lewis Hamilton, πάντοτε σε σύγκριση με τον έτερο οδηγό της Mercedes F1 George Russell, έχουν εμφανίσει τα πρώτα «σύννεφα» στην άλλοτε κραταιά σχέση του Lewis με τον Toto Wolff.

O Bernie Ecclestone με τον Lewis Hamilton σε παλαιότερο στιγμιότυπο. Ο πρώτος ήταν εμπορικός διευθυντής της F1 μέχρι το 2017, που αγόρασε τα πλήρη δικαιώματα του σπορ η αμερικανική Liberty Media.
O Bernie Ecclestone με τον Lewis Hamilton σε παλαιότερο στιγμιότυπο. Ο πρώτος ήταν εμπορικός διευθυντής της F1 μέχρι το 2017, που αγόρασε τα πλήρη δικαιώματα του σπορ η αμερικανική Liberty Media.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σχόλια του 91χρονου Βρετανού ειπώθηκαν μετά το GP του Αζερμπαϊτζάν, και τα παράπονα του Hamilton για έντονους πόνους στη μέση του λόγω των σφοδρών αναπηδήσεων (porpoising) της Mercedes W13 στο Baku - και αφότου ο Hamilton τερμάτισε και πάλι πίσω από τον Russell. Στους 9 αγώνες της F1 2022 μέχρι στιγμής, ο Lewis έχει δύο 3ες θέσεις - στο Bahrain και στον Καναδά.

«Ο Toto αρχίζει να χάνει την υπομονή του με τον Lewis», δήλωσε ο Bernie. «Δεν νομίζω ότι προσπαθεί, έτσι δεν είναι; Ας το θέσω διαφορετικά, τον Lewis δεν φαίνεται να τον ενοχλεί η ήττα. Δεν είναι συνηθισμένο αυτό για εκείνον, είναι ανταγωνιστικός εκ φύσεως - απλά αποδέχεται την ήττα σχετικά εύκολα για τα δικά μου γούστα».

Ο Ecclestone, μάλιστα, συνδέει τις επιδόσεις του Hamilton με το βάρος του αστρονομικού του συμβολαίου με τη Mercedes F1 - λέγοντας ότι η «απώλεια της υπομονής» του Wolff έχει να κάνει και με το οικονομικό ζητημα. «Ο Lewis μπορεί να πουλήσει στον Toto τη θέση στην οποία βρίσκεται. Να πει 'τόσα παίρνω, θα φύγω και θα μου δίνεις τα μισά από όσα παίρνω'.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Έπειτα ο Toto μπορεί να κάνει μία από τις μαγικές του συμφωνίες, να προσφέρει σε κάποιον λιγότερα χρήματα και να εξοικονομήσει 20 εκατομμύρια δολάρια. Και κανείς δεν χρειάζεται να το πει αυτό στον Toto, διότι ήδη το έχει σκεφτεί. Ο Lewis πιθανότατα θα αποχωρήσει με τις παρούσες συνθήκες», συνέχισε ο Βρετανός.

Και φυσικά βασίζει αυτές τις σκέψεις του στο πόσο τον έχει εντυπωσιάσει ο George Russell φέτος: «Δεν περίμενα ότι [ο Russell] θα ήταν τόσο καλός, αλλά έχει κάνει σπουδαία δουλειά. Έχω εκπλαγεί. Ή μήπως είναι ο Lewis που δεν κάνει καλή δουλειά; Λίγο και από τα δύο. Δεν πιστεύω ότι [ο Hamilton] βοηθάει ουσιαστικά τον George. Δεν πιστεύω ότι κάνει τίποτα. Δεν πιστεύω ότι ενδιαφέρεται και πάρα πολύ. Δεν είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει να κερδίζει όσο προσπαθούσε παλιότερα», κατέληξε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σχόλια του Bernie έρχονται μετά από πρόσφατες δηλώσεις του τρις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 Jackie Stewart, που δήλωσε ευθέως ότι έχει έρθει πλέον η ώρα για τον Lewis Hamilton να σκεφτεί την αποχώρηση από το σπορ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ