Η σημερινή Formula 1 θα άρεσε στον Michael Schumacher

Michael Schumacher

Τη σιγουριά του πως η σημερινή τεχνολογία και η διαδικασία εκμάθησης των νέων αγωνιστικών μονοθεσίων θα ξετρέλαιναν τον Michael Schumacher, εξέφρασε ο Ross Brawn.

Ο σημερινός αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1, συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Αρχικά στη Benetton με την οποία ο Schumacher κατέκτησε τους τίτλους του 1994 και του 1995, έπειτα στα χρυσά χρόνια της Scuderia Ferrari και τέλος στη Mercedes-AMG.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς ξέρει τον Γερμανό όσο λίγοι, μιλώντας στην εφημερίδα Sport Bild, τόνισε τους λόγους για τους οποίους θεωρεί πως η νέα εποχή της Formula 1 θα «κέρδιζε» τον Schumacher.

Ο Brawn είπε: «Θα ήταν ακριβώς τα λημέρια του. Ήταν ο τελευταίος που έφευγε από τα paddock το βράδυ του Σαββάτου πριν τον αγώνα. Καθόταν μαζί μου και με τους μηχανικούς επί ώρες, αναλύοντας αριθμούς. Τον συνάρπαζε αυτό. Θα ήταν σπουδαίος σε αυτή τη νέα εποχή. Θα του άρεσε πολύ η νέα Formula 1».

Έπειτα, ο Βρετανός μίλησε και για την ανάγκη να αλλάξει και να εκσυγχρονιστεί το σπορ. Τόσο από πλευράς τεχνολογίας, όχι κι από πλευράς επαφής με το κοινό.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της F1, είπε: «Το αγωνιστικό μονοθέσιο που ακολουθούσε, έχανε τουλάχιστο το 40% της κάθετης δύναμης και δεν μπορούσε να πλησιάσει το άλλο αγωνιστικό ώστε να το περάσει. Μελέτες δείχνουν πως ακόμα και αγωνιστικά που κινούνταν δίπλα-δίπλα, έχαναν πολλή κάθετη δύναμη. Ένας από τομείς που έπρεπε να κάνουμε κάτι, ήταν να αλλάξουμε την αεροδυναμική ώστε να μπορείς να προσπεράσεις καλύτερα και με περισσότερη ασφάλεια. Όταν ανέλαβα τη θέση που έχω, πριν από πέντε χρόνια, ήξερα πως η Formula 1 χρειαζόταν μία νέα εποχή. Τα χρόνια του Bernie Ecclestone ήταν φανταστικά και δεν μπορούν, ούτε πρέπει να συγκριθούν με το σήμερα. Χρειαζόμασταν νέους, νεαρούς σε ηλικία οδηγούς και η γενικότερη αλλαγή είναι έως τώρα επιτυχημένη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H δράση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2022 συνεχίζεται την Κυριακή 22 Μαϊου με το Γκραν Πρι της Ισπανίας.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ