Επίσημο: Η Red Bull και η Honda συμφώνησαν να συνεχίσουν μέχρι τα τέλη του 2025

Honda Red Bull

Η Red Bull ανακοίνωσε σήμερα ότι η συνεργασία της με τη Honda επιμηκύνεται μέχρι και τα τέλη του 2025.

Μετά τη συμφωνία αυτή, η Honda και η Red Bull Powertrains θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους στην τεχνική υποστήριξη των μονάδων ισχύος των μονοθεσίων της Red Bull, χωρίς όμως σε αυτή να περιλαμβάνεται η απευθείας εμπλοκή της Honda στην εξέλιξη της μονάδας.

Με βάση πάντα τη νέα συμφωνία, η Honda θα παρέχει τεχνική υποστήριξη εκτός από τη Red Bull και στην Alpha Tauri, παρότι η ιαπωνική εταιρεία από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς έχει επισήμως σταματήσει την εμπλοκή της στη Formula 1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Honda Red Bull

Πριν από τη συμφωνία αυτή, η Honda θα παρείχε τεχνική υποστήριξη στη Red Bull μέχρι και τα τέλη του 2023, όμως πλέον αυτή διευρύνεται για 2 επιπλέον έτη, αφού έτσι κι αλλιώς το 2026 θα μπουν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί για τις μονάδες ισχύος που θα αντικαταστήσουν τους τωρινούς.

Εκείνη τη χρονιά θα είναι και το έτος που θα δούμε τις πρώτες μονάδες ισχύος που θα έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά από τη Red Bull Powertrains, σημαίνοντας παράλληλα και το τέλος της εμπλοκής της Honda στις δύο ομάδες του αυστριακού κολοσσού.

Red Bull Racing
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, δεν αποκλείεται η Honda να επανέλθει στη Formula 1 μέσω άλλης ομάδας, αφού πρόσφατα άνθρωποι της εταιρείας δεν απέκλεισαν τη μελλοντική επανεμπλοκή της μάρκας, εν όψει άλλωστε και του 2030 όταν και το σπορ προχωρήσει σε μια νέα εποχή μηδενικού αποτυπώματος ρύπων.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ