Η Red Bull «έκλεψε» τον άνθρωπο «κλειδί» της Mercedes

Mercedes F1

Στο στρατόπεδο της Red Bull θα συνεχίσει την καριέρα του ο επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων της Mercedes AMG Petronas μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις εννέα μηνών.

Ο πόλεμος καλά κρατεί ανάμεσα σε Mercedes και Red Bull καθώς τα δύο στρατόπεδα δεν διασταυρώνουν τα ξίφη τους μόνον μέσα στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και έξω από αυτούς.

Χαρακτηριστικό είναι παράδειγμα του επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων της Mercedes AMG Petronas, o οποίος αποτέλεσε το μήλο της έριδος, καθώς αποφάσισε να εγκαταλείψει της γερμανική ομάδα για χάρη της Red Bull.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα στον Ben Hodgkinson και την ομάδα της Red Bull πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, μέχρι και σήμερα ωστόσο κανείς δεν γνώριζε αν και πότε θα γινόταν πραγματικότητα, εξαιτίας των όρων του συμβολαίου που διατηρούσε στη Mercedes ο επικεφαλής εξέλιξης των κινητήρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Red Bull Racing

Χρειάστηκαν, λοιπόν, να περάσουν σχεδόν εννέα μήνες ώστε με μια κοινή ανακοίνωση τα δύο μέρη να γνωστοποιήσουν τη λύση του γόρδιου δεσμού που στέλνει τον Ben Hodgkinson στην ομάδα της Red Bull.

H πολύκροτη μεταγραφή θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου του 2022 και ο Ben Hodgkinson μετά από 20 χρόνια στη Mercedes θα αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στη Red Bull.

Αυτός, βέβαια, δεν είναι ο μοναδικός μηχανικός ο οποίος εγκαταλείπει το στρατόπεδο των ασημένιων βελών καταλήγοντας στη Red Bull, καθώς τους τελευταίους μήνες οι Αυστριακοί έχουν καταφέρει να εντάξουν στο ρόστερ τους πέντε ακόμα στελέχη της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes.

Κι αυτό, γιατί η αποχώρηση της Honda από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 ανάγκασε την Red Bull να δημιουργήσει το δικό της τμήμα εξέλιξης κινητήρων το οποίο και στελεχώνει με ανθρώπους που εργάζονταν μέχρι πρότινος στην ομάδα της Mercedes.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα η μαζική… αποχώρηση μηχανικών από τη γερμανική ομάδα δίνει το έναυσμα σε πολλούς να φέρουν και πάλι στην επικαιρότητα το ενδεχόμενο της σταδιακής απεμπλοκής των Γερμανών από την Formula 1.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ