Η Red Bull έκανε λάθος στη στρατηγική και το ξέρει

Max Verstappen

Σε μία σπάνια παραδοχή λάθους προχώρησε μετά το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν ο σύμβουλος motorsport στη Red Bull, Helmut Marko!

Ο Αυστριακός είναι αυτός που λύνει και δένει στο πρόγραμμα Formula 1 της εταιρείας παραγωγής ενεργειακών ποτών και είναι γνωστός για τον σκληρό του χαρακτήρα και τις αμφιλεγόμενες απόψεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως μετά τον αγώνα που σηματοδότησε την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2022, ο Marko έκανε κάτι που κάνει σπάνια: παραδέχθηκε πως η ομάδα του έκανε λάθος. Συγκεκριμένα με τη στρατηγική.

Και στα δύο πρώτα pit stop, o Max Verstappen μπήκε στα pit για να αλλάξει λάστιχα, πριν από τον πρώτο στην κατάταξη Charles Leclerc. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Ολλανδός ένιωθε πως θα μπορούσε να έχει πάρει τα ηνία του αγώνα, αν δεν είχε λάβει μία συγκεκριμένη οδηγία.

Ο Marko είπε στο ολλανδικό motorsport.com: «Υποτιμήσαμε το πλεονέκτημα του undercut, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με αυτό. Ο Max έλαβε εντολή να έχει μειωμένο ρυθμό στους γύρους εξόδου από τα pit. Αν όμως είχε βρεθεί μπροστά από τον Leclerc, η ιστορία θα ήταν διαφορετική. Για όλα έφταιγε η στρατηγική κι αυτό ήταν δικό μας λάθος, όχι του Max».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα τελικά στάδια του αγώνα, ο Verstappen ετοίμασε επίθεση αλλά προβλήματα στην RB18 τον ανάγκασαν πρώτα να σταματήσει να απειλεί τον Leclerc και μετά να εγκαταλείψει.

Ο Marko είπε σχετικά: «Στο τρίτο pit stop υπήρχε ένα πρόβλημα με το γρύλο. Όταν αποδέσμευσε το αυτοκίνητο κι αυτό πάτησε ξανά σε έδαφος, κάτι έσπασε στο σύστημα διεύθυνσης».

Το πρόβλημα στη τροφοδοσία καυσίμου έστειλε οριστικά τον πρωταθλητή εκτός αγώνα. Έτσι, πάει στη Σαουδική Αραβία για το δεύτερο γύρο της σεζόν, δίχως βαθμούς στο ενεργητικό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ