Η Porsche αποκάλυψε το πρωτότυπο της για τις 24 ώρες του Le Mans

Porsche 963

Το Goodwood Festival of Speed επέλεξε η Porsche για να συστήσει στον κόσμο το νέο της αγωνιστικό πρωτότυπο.

Το όνομά του είναι 963 και θα αποτελέσει τη συμμετοχή της αγωνιστικής ομάδας Porsche Penske Motors στα πρωταθλήματα FIA World Endurance και IMSA WeatherTech SportsCar. Δηλαδή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και το αντίστοιχο θεσμό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάγεται στην κατηγορία LMDh που έχει προσελκύσει πολλούς σημαντικούς κατασκευαστές, καθώς προσφέρουν τη δυνατότητα εμπλοκής με περιορισμένα κόστη, αφού υπάρχουν συγκεκριμένες σταθερές για όλες τις ομάδες. Όπως η χρήση σασί βασισμένου στην κατηγορία LMP2. Δεν είναι τυχαίο πως από το 2023 όταν και θα κάνει ντεμπούτο η 963, θα έχει αντιπάλους όπως η Ferrari, η BMW, η Toyota, η Cadillac, η Peugeot κ.α.

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο αφορά σασί της Multimatic που επιλέχθηκε ως συνεργάτης σε αυτό το νευραλγικό τομέα ενώ παίρνει ώθηση από V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4.6 lt, βασισμένο σε εκείνον της 918 Spyder Hybrid. H συνολική του ισχύς θα είναι στα 680 άλογα.

Σχεδιαστικά, η 963 αντλεί έμπνευση από θρυλικά αγωνιστικά του παρελθόντος, όπως οι πετυχημένες 956 και 962, έχοντας όμως και πινελιές από τη σημερινή γκάμα του brand, όπως η λεπτή LED φωτεινή υπογραφή που απλώνεται σε όλο το πίσω μέρος. Ωδή στο παρελθόν αποτελεί και ο συνδυασμός χρωμάτων, με το λευκό, το κόκκινο και το μαύρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 963 έχει ήδη γράψει 7889 χιλιόμετρα δοκιμών και θα γράψει κι άλλα, καθώς καλείται να υπερασπιστεί στη σπουδαία κληρονομιά των προκατόχων της.

Το αγωνιστικό ντεμπούτο του εντυπωσιακού πρωτότυπου θα γίνει τον Ιανουάριο, στις 24 Ώρες της Daytona, με δύο αυτοκίνητα στην πίστα.

Πίσω από το τιμόνι θα είναι έμπειροι οδηγοί, όπως οι Kévin Estre, Michael Christensen, André Lotterer, Laurens Vanthoor, Matt Campbell, Mathieu Jaminet, Dane Cameron (USA) και ο πρώην οδηγός της F1 Felipe Nasr.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η Porsche δε θα περιοριστεί μόνο στην εργοστασιακή ομάδα αλλά θα έχει και πελατειακό πρόγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ