Η πανδημία αλλάζει ξανά το πρόγραμμα της Formula 1

GP Κίνας

Ούτε φέτος θα πραγματοποιηθεί το Γκραν Πρι της Κίνας, που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τίθεται εκτός προγράμματος Formula 1 λόγω της Covid-19.

Ο αγώνας στην εντυπωσιακή πίστα στη Σαγκάη, αποτελεί «θύμα» της παγκόσμιας πανδημίας από το 2020 και ενώ φέτος εντάχθηκε κανονικά στο καλεντάρι, στη σεζόν-ρεκόρ των 24 Γκραν Πρι, τελικά ανακοινώθηκε επίσημα πως δεν θα πραγματοποιηθεί.

Πράγμα λογικό δεδομένου του τι συμβαίνει στην Κίνα τους τελευταίους μήνες, με τα αυστηρά μέτρα των αρχών να έχουν προκαλέσει αναταραχές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της F1 έλεγε: «Η Formula 1 μπορεί να επιβεβαιώσει, πως μετά από διάλογο με τον promoter του αγώνα και τις τοπικές αρχές, το Γκραν Πρι Κίνας του 2023 δεν θα λάβει χώρα λόγω των συνεχιζόμενων δυσκολιών που προκύπτουν από την κατάσταση με την Covid-19. H Formula 1 αξιολογεί εναλλακτικές για να καλύψει το κενό στο καλεντάρι του 2023 και θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενημέρωση προσεχώς».

Ο αγώνας στη Σαγκάη ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή του Ορθόδοξου Πάσχα, στις 16 Απριλίου, ενώ αποτελούσε τον τέταρτο γύρο της σεζόν.

Η παραπάνω εξέλιξη αφήνει μεγάλο κενό στο πρόγραμμα αφού ο προηγούμενος αγώνας είναι αυτός της Αυστραλίας στις 2 Απριλίου και ο επόμενος στο Αζερμπαϊτζάν στις 30 του μήνα.

Καθώς αμέσως μετά, στις 7 Μαΐου, η Formula 1 μάχεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού και το Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ένα σενάριο θα ήταν ο αγώνας του Μπακού να διεξαχθεί μία εβδομάδα νωρίτερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δεύτερο σενάριο αφορά την αντικατάσταση του αγώνα της Κίνας με άλλο Γκραν Πρι. Ήδη υπάρχουν υποψηφιότητες, από τις πίστες του Πορτιμάο στην Πορτογαλία και της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ