Η Mercedes-AMG παρουσίασε το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας της F1 για το 2022

Mercedes-AMG Car F1 2022 1

Η γερμανική εταιρεία ανανέωσε και φέτος τον στόλο των αυτοκινήτων ασφαλείας και του ιατρικού επιτελείου, με δύο νέα μοντέλα που θα ντεμπουτάρουν στον αγώνα του Μπαχρέιν το επόμενο Σαββαροκύριακο.

Η νέα Mercedes-AMG GT Black Series θα είναι το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας για τους μισούς αγώνες αυτής της σεζόν, καθώς η Mercedes συνεχίζει να μοιράζεται καθήκοντα στην Formula 1 με την Aston Martin.

Mercedes-AMG F1 CAR 2022 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η GT Black Series αντικαθιστά την GT R που εκτελούσε χρέη αυτοκινήτου ασφαλείας την περσινή σεζόν, ενώ η C 63 S Estate της ιατρικής ομάδας που χρησιμοποιήθηκε από το 2015 αντικαταστάθηκε από την 4θυρη GT 63 S 4MATIC+.

Mercedes-AMG F1 CAR 2022 3

Μια αξιοσημείωτη αλλαγή στο νέο αυτοκίνητο ασφαλείας είναι η αφαίρεση του φωτεινού “καρούμπαλου” που βρισκόταν στην οροφή. Αυτό έχει αντικατασταθεί από ένα νέο σύστημα φωτεινής σηματοδότησης που είναι ενσωματωμένο στο παρμπρίζ, καθώς και στην πίσω αεροτομή.

Mercedes-AMG F1 CAR 2022 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πίσω πινακίδα κυκλοφορίας θα ανάβει επίσης στα σχετικά χρώματα για να δίνει σήμα στους οδηγούς κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ τα φώτα στα πλαϊνά παράθυρα θα βοηθούν τους θεατές στις κερκίδες να δουν πότε το αυτοκίνητο ασφαλείας θα να μπει στα πιτ.

Mercedes-AMG F1 CAR 2022 5

Ο οδηγός του αυτοκινήτου ασφαλείας είναι ο Bernd Maylander και συνοδηγός ο Richard Darker. Ο Darker έχει πρόσβαση σε δύο οθόνες με όλες τις πληροφορίες του αγώνα και τηλεοπτικά πλάνα για να παρακολουθεί με ακρίβεια την διεξαγωγή του αγώνα ενώ βρίσκεται στην πίστα.

Mercedes-AMG F1 CAR 2022 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Από το 1996 – δηλαδή κάθε χρόνο για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα – η Mercedes-AMG προμηθεύει τα αυτοκίνητα που χρειάζεται η Formula 1 σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε ο Christoph Sagemuller, επικεφαλής Motorsport της Mercedes-AMG GmbH.

Mercedes-AMG F1 CAR 2022 7

“Στον ρόλο τους ως Επίσημο Αυτοκίνητο Ασφαλείας της F1, τα αυτοκίνητα επιδόσεων που διαθέτουμε κινούνται πολύ γρήγορα και με ασφάλεια στην πίστα, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες ή το συμβάν που έχει δημιουργηθεί. Όταν χρειάζεται, το Επίσημο Ιατρικό Αυτοκίνητό μας βρίσκεται στο σημείο το δυνατόν συντομότερα. Για να το διασφαλίσουμε αυτό, έχουμε εξασφαλίσει για την σεζόν του 2022 τα πιο ισχυρά μοντέλα μας, τη AMG GT Black Series και την AMG GT 63 S”.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας και το ιατρικό αυτοκίνητο θα διατηρήσουν το κόκκινο χρώμα που υιοθέτησε η Mercedes πέρυσι και θα διαθέτει χορηγία από την Crowdstrike.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ