Η χρυσή «φυλακή» του Michael Schumacher -Ποιος την έχτισε και τη συντηρεί

Schumacher

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από το τραγικό ατύχημα του M. Schumacher σε χιονοδρομικό κέντρο των γαλλικών Άλπεων, ένας πρώην teamate του Γερμανού στέκεται με δηλώσεις στο καθεστώς απόλυτης προστασίας που έχει δημιουργηθεί γύρω του.

Σήμερα, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την ημέρα που ο M. Schumacher υπέστη έναν ιδιαίτερα σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των χειμερινών του διακοπών στις γαλλικές Άλπεις.

Έκτοτε ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 παραμένει σε ένα καθεστώς απόλυτης προστασίας και μυστικότητας, καθώς πέρα από το οικογενειακό του περιβάλλον και το ιατρικό προσωπικό, ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να τον επισκέπτονται στο σπίτι, όπου και συνεχίζει τις θεραπείες αποκατάστασης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας από τους πιλότους που βρέθηκε κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής καριέρας του στην ίδια ομάδα με τον M. Schumacher είναι και ο L. Badoer, ο οποίος με δηλώσεις του θέλησε να ρίξει φως στην κατάσταση που ζει σήμερα ο Γερμανός.

Ο L. Badoer στάθηκε στο γεγονός ότι ο Schumacher ζει σε ένα απολύτως ελεγχόμενο περιβάλλον με τη σύζυγό του, Κορίνα, να αποφασίζει ακόμα και σήμερα για το ποιος μπορεί να τον επισκεφθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Badoer, όπως και ο J. Todt, βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνους που συναντούν το M. Schumacher στο σπίτι που διαμένει ο Γερμανός όλα αυτά τα χρόνια, στις όχθες της λίμνης της Γενεύης.

Με αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση 10 ετών από το ατύχημα του Schumacher, ο Ιταλός πιλότος της Minardi και της Ferrari μίλησε για το «τείχος» προστασίας που έχει χτίσει η Corinna Schumacher γύρω από τον Γερμανό.

«Οι άνθρωποι που επιτρέπεται να τον επισκέπτονται είναι ελάχιστοι. Η Corinna είναι εκείνη που αποφασίζει ποιος μπορεί να τον δει. Η οικογένεια θέλει να διατηρήσει ένα είδος μυστικότητας και το σέβομαι απόλυτα αυτό, καθώς γίνεται για το καλό του Schumacher», δήλωσε ο L. Badoer.

Στο παρελθόν και άλλοι πρωταγωνιστές της Formula 1 και φίλοι του Schumacher έχουν μιλήσει για την απόφαση της οικογένειας να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Γερμανός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποιοι, μάλιστα, έχουν σταθεί επικριτικά απέναντι στον «αποκλεισμό» που έχει επιβάλλει η Corinna Schumacher, απαγορεύοντας τις επισκέψεις ακόμα και σε ανθρώπους που βοήθησαν τον Γερμανό να κατακτήσει την κορυφή.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του E. Jordan, ο οποίος είχε προσπαθήσει να επισκεφθεί τον M. Schumacher, ωστόσο, η οικογένεια του Γερμανού δεν του είχε επιτρέψει να βρεθεί δίπλα στον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, το ιατρικό προσωπικό που φροντίζει τον M.Schumacher αριθμεί 15 μέλη, ενώ στην προσπάθεια διέγερσης του εγκεφάλου του Γερμανού χρησιμοποιούνται γνώριμοι για εκείνον ήχοι, όπως αυτός ενός σπορ αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ