Η φοβερή μάχη του Leclerc με τον Verstappen (video)

Max Verstappen Charles Leclerc

Το νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκίνησε εντυπωσιακά. Με όμορφα μονοθέσια, με ανατροπές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και το κυριότερο: μάχες ρόδα με ρόδα.

Γι’ αυτό άλλαξαν οι κανονισμοί. Στόχος ήταν να μπορεί το ένα μονοθέσιο να ακολουθεί το άλλο δίχως να πνίγεται στον ακάθαρτο αέρα. Να μπορούν να μένουν κοντά περισσότερο και να προσφέρουν θέαμα.

Αυτό ακριβώς έκαναν οι δύο οδηγοί που αυτό το Σαββατοκύριακο έδειξαν πως θα διεκδικήσουν φέτος το θρόνο: ο Charles Leclerc της Ferrari και ο Max Verstappen της Red Bull Racing.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μάχη τους μετά τα πρώτα pit stop ήταν με μία λέξη: συγκλονιστική. Ο πρωταθλητής καταδίωκε τον οδηγό από το Μονακό και με το DRS του επιτέθηκε στο τέλος της ευθείας. Τον πέρασε αλλά η Ferrari απάντησε στα φρένα για τη στροφή 4, εκεί που πάλι ενεργοποιείται το DRS.

Αυτό συνέβη στο γύρο 17 και επαναλήφθηκε, με απόλυτη ακρίβεια, στο γύρο 18. Πήγε να γίνει και στο γύρο 19 αλλά εκεί ο Verstappen μπήκε με υπερβολική φόρα, μπλόκαρε τα ελαστικά του και αυτό έδωσε τέλος στη μάχη εκείνης της περιόδου του αγώνα. Έπειτα, τα προβλήματα του Verstappen στο σύστημα διεύθυνσης τον κράτησαν μακριά κι αυτά στην τροφοδοσία καυσίμου, τον έστειλαν εκτός αγώνα. Έτσι ο Leclerc πάει στον επόμενο αγώνα με 44 βαθμούς έναντι κανενός του Verstappen.

Δείτε ξανά τη φοβερή κόντρα, στο παρακάτω video...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ