Η Aston Martin F1 ετοιμάζει «Extreme Makeover»

Nico Hulkenberg

Μία από τις ομάδες που φέτος έχουν απογοητεύσει με την απόδοσή τους, είναι δίχως καμία αμφιβολία η Aston Martin F1.

Με τον Lawrence Stroll να κάνει τεράστια επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό και εγκαταστάσεις, έχοντας πολυετές πλάνο, στο φετινό πρωτάθλημα ήλπιζαν -χάρη και στους νέους τεχνικούς κανονισμούς- να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός. Τελικά συνέβη το αντίθετο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βρετανική ομάδα έμεινε στο μηδέν στους πρώτους τρεις αγώνες του 2022 για τη Formula 1 αλλά κατάφερε να βαθμολογηθεί στους δύο τελευταίους, σπάζοντας το αρνητικό σερί. Ωστόσο, παραμένει στην ένατη θέση της βαθμολογίας, σε πρωτάθλημα δέκα ομάδων.

Με στόχο να αλλάξει την κατάσταση, η Aston Martin σκοπεύει να φέρει ένα πολύ αναβαθμισμένο αγωνιστικό μονοθέσιο στον επόμενο αγώνα, το Γκραν Πρι της Βαρκελώνης, που διεξάγεται στις 22 Μαΐου. Αυτό τονίζει δημοσίευμα του AMuS που επικαλείται πηγές εντός της ομάδας.

Μάλιστα, αυτό το ρεπορτάζ αναφέρει πως η βρετανική ομάδα ξόδεψε ένα σημαντικό κομμάτι του συνολικού budget της για φέτος - καθώς ισχύουν όρια στους προϋπολογισμούς, για το 2022 αυτό είναι στα 140 εκατομμύρια δολάρια.

Αναμένεται να μοιάζει στη Ferrari F1-75 που έχει πάρει τις περισσότερες νίκες φέτος και να λύσει το πρόβλημα του «porpoising» που έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ την Aston Martin φέτος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, επειδή υπάρχουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις, υπάρχει η πιθανότητα να μη δούμε τις αναβαθμίσεις στην Ισπανία αλλά μία εβδομάδα αργότερα, στο Μονακό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ