Η απόλυση του Masi δεν θα λύσει το πρόβλημα της Formula 1

Masi

Άλλαξε ο χρόνος αλλά ακόμα όλοι ασχολούνται με το αμφιλεγόμενο φινάλε του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2021. Εκεί όπου οι χειρισμοί του διευθυντή αγώνα της FIA, Michael Masi, ουσιαστικά έκριναν και τη μάχη ανάμεσα στον Max Verstappen και τον Lewis Hamilton.

Μία εξέλιξη την οποία υποδέχθηκε με μεγάλο θυμό η Mercedes και ο διευθυντής της, Toto Wolff. Υπήρξαν ενστάσεις, ενδεχόμενο περαιτέρω δικαστικής κόντρας, δηλώσεις κι όλα αυτά, ενώ το κοινό αναλώνεται σε διαδικτυακές διαμάχες γύρω από το θέμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο επίκεντρο της γκρίνιας της γερμανικής ομάδας ήταν εξ αρχής ο Masi, όμως σε συνέντευξή του στο ισπανικό Motorsport.com, o Wolff δεν εστιάζει στον Αυστραλό αρνούμενος πως ενδεχόμενη απόλυσή του θα έλυνε το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, ο Wolff είπε: «Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από τον διευθυντή αγώνα, οι αξίες μου δεν είναι συμβατές με τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Είναι άλλο πράγμα να οδηγείς επιθετικά και να υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα σε οδηγούς και ομάδας. Αυτό είναι φυσιολογικό. Η αστάθεια στις αποφάσεις, αναπόφευκτα οδήγησε σε εντάσεις, που ως επί το πλείστον ήταν αχρείαστες. Όμως αυτή η τελευταία απόφαση, είχε το μεγαλύτερο αντίκτυπο και από αγωνιστικής πλευράς, ήταν καταστροφική γιατί έκρινε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Έπειτα, ο αυστριακός ρωτήθηκε αν νιώθει πως ο Masi δέχθηκε πιέσεις ώστε να μην ολοκληρώσει τον αγώνα πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Δεν συμφώνησε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Wolff τόνισε: «Δεν θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο γιατί στο τέλος, παρέχουμε διασκέδαση – όμως αυτή η διασκέδαση πρέπει να βασίζεται στο σπορ και όχι το αντίστροφο. Ο Stefano Domenicali (CEO της F1) είναι γνήσιος άνθρωπος των αγώνων και δεν θα τον ενδιέφερε να επέμβει στους αγώνες για να αυξήσει τη διασκέδαση. Δεν μπορώ να κρίνω την πίεση υπό την οποία βρισκόταν εκείνη τη στιγμή ο διευθυντής αγώνα αλλά οι κανόνες είναι κανόνες».

Παρότι επίσημα δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Masi από το ρόλο του, η FIA έχει ανακοινώσει πως θα πραγματοποιηθεί εκτενής έρευνα για όλες τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, με στόχο να εντοπιστούν αστοχίες και να μην επαναληφθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ