Η αντίδραση της Andretti στη «χυλόπιτα» από τη Formula 1

Andretti Cadillac

Πολλοί θεωρούν πως η ώρα της ανακοίνωσης της μεταγραφής του Lewis Hamilton στη Scuderia Ferrari, δεν ήταν τυχαία.

Καθώς ήρθε μόλις μία ημέρα μετά την είδηση πως η F1 απέρριψε την αίτηση συμμετοχής της Andretti-Cadillac στο σπορ, αποτέλεσε έναν εύκολο τρόπο να εξαφανιστεί σχεδόν όλη η αρνητική δημοσιότητα από αυτή την απογοητευτική εξέλιξη.

Βέβαια, αυτοί που απογοητεύτηκαν περισσότερο ήταν οι Αμερικανοί, αφού η ομάδα του Michael Andretti, με συνεργάτη τη General Motors και σύμμαχο την FIA, περίμενε πως θα πάρει το «πράσινο φως».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντίδραση ήταν αναμενόμενη: «Η Andretti Cadillac εξέτασε τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η Formula One Management Limited και διαφωνεί εντόνως με αυτές. Η Andretti και η Cadillac είναι δύο επιτυχημένοι στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό οργανισμοί, που έχουν δεσμευτεί να δημιουργήσουν μία πραγματικά αμερικανική ομάδα στη Formula 1, που θα ανταγωνίζεται τους καλύτερους στον κόσμο. Είμαστε περήφανοι για τη σημαντική πρόοδο που έχουμε ήδη σημειώσει στην εξέλιξη ενός άκρως ανταγωνιστικού μονοθεσίου αλλά και της υβριδικής μηχανής. Η έμπειρη ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτή, συνεχίζει να δουλεύει τέρμα γκάζι. Η Andretti Cadillac θέλει επίσης να ευχαριστήσει το κοινό που έχει εκφράσει την υποστήριξή του».

Η Andretti Global ήθελε να γίνει η ενδέκατη ομάδα του grid από τη σεζόν του 2025 ή εκείνη του 2026. Η αίτηση συμμετοχής της έχει γίνει δεκτή από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, πρέπει όμως να γίνει και από τις άλλες ομάδες της F1, που επικαλούνται κάθε πιθανό επιχείρημα, ώστε να μη μοιραστούν την πίτα των εσόδων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ