Η ανατροπή της ανατροπής και στο βάθρο ο Alonso

Alonso Saudi Arabia

Ο Fernando Alonso ανέβηκε στο βάθρο στη Jeddah, έκανε δηλώσεις ως τρίτος αλλά ενημερώθηκε ότι έχασε τη θέση λόγω λανθασμένης εκτέλεσης της ποινής των 5 δευτερολέπτων από την Aston Martin. Τρεις ώρες μετά το τέλος του αγώνα ξαναπήρε πίσω την 3η θέση!

Η αλήθεια είναι ότι τα όσα διαδραματίστηκαν στη Jeddah μετά το τέλος του αγώνα με τον Fernando Alonso δεν θα έλεγε κανείς πώς θυμίζουν Formula 1. Οι αγωνοδίκες χρειάστηκαν περισσότερους από 30 γύρους για να αποφανθούν ότι η ποινή που είχε επιβληθεί στον Ισπανό για αντικανονική θέση στην εκκίνηση, δεν είχε εκτελεστεί σωστά.

Στην ουσία αυτό που είδαν και τιμώρησαν με 10 ακόμα δευτερόλεπτα τον Ισπανό είναι η επαφή του μηχανικού που κράταγε τον γρύλο με το μονοθέσιο, πριν τη συμπλήρωση των 5 δευτερολέπτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Aston Martin δεν ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν συνέβη αλλά ότι αυτό δεν απαγορεύεται. Όπως αποδείχθηκε μετά από ώρες είχε βάση ο ισχυρισμός της Aston Martin αφού οι αγωνοδίκες ανακάλεσαν την απόφασή τους και έδωσαν πίσω τους βαθμούς της 3ης θέσης στον Alonso.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ