Χωράνε άλλοι αγώνες στο καλεντάρι της Formula 1;

Grand Prix Μονακό

Το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 περιλαμβάνει τον αριθμό ρεκόρ των 24 αγώνων, αριθμός σχεδόν εφιαλτικός για τις ομάδες.

Μάλιστα έχει ήδη γνωστοποιηθεί το καλεντάρι και αποτελεί ήδη πονοκέφαλο αφού μαζί με τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, μιλάμε για ουσιαστικά το μισό χρόνο μακριά από το σπίτι για εκατοντάδες μηχανικούς.

Όλο αυτό έχει φέρει γκρίνια αλλά αυτή δεν θα έχει αποτέλεσμα. Με το σπορ σε άνθιση, αγωνιστικά και εμπορικά, η λίστα πόλεων/χωρών/πιστών που θέλουν να αποτελέσουν κομμάτι του σόου, είναι μακροσκελής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι λοιπόν, η Liberty Media που έχει τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1, κάνει ότι μπορεί για να καλύψει αυτή τη ζήτηση και να ξεζουμίσει όσο γίνεται τα οφέλη της δημοτικότητας του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που παρότι το ευρύ κοινό δεν είναι υπέρ τους, το 2023 θα έχουμε έξι αγώνες Sprint! Ουσιαστικά δηλαδή του χρόνου έχουμε 24+6 αγώνες! Μπορεί στο μέλλον να δούμε ακόμα περισσότερους; Ευτυχώς ο CEO της F1, Stefano Domenicali, πάτησε φρένο.

Ο Ιταλός είπε στο Motorsport-Magazin.com: «Οι 23 ή 24 αγώνες είναι ένας καλός αριθμός. Οι πίστες που φιλοξενούν Γκραν Πρι, επιλέγονται βάσει αυτού του αριθμού. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη στην επιλογή τους, όμως ο αριθμός αγώνων είναι ξεκάθαρος. Με τους 24, νομίζουμε πως έχουμε πιάσει το μέγιστο. Η αγορά απαιτεί αυτό τον αριθμό. Κάποτε είχαμε 15 αγώνες αλλά ήταν άλλες καταστάσεις. Τώρα υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, που ελπίζουμε στο μέλλον να γίνει ακόμα μεγαλύτερο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Συμφωνία Ομονοίας που έχει ισχύ έως και το 2025, θέτει ως ανώτατο όριο αγώνων μέσα σε μία σεζόν, του 25.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ