«Πυρετός» εξέλιξης στην έρημο του Toyota Hilux για το Ντακάρ

Toyota GR DKR Hilux T1+

Στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης του Toyota GR DKR Hilux T1+ στη Ναμίμπια, η Gazoo Racing παρουσίασε τα τέσσερα πληρώματα που θα το οδηγούν στο Ράλλυ Ντακάρ το 2022.

Ξεκινώντας στις 2 Ιανουαρίου του 2022 τη φετινή επανάληψη του σκληρότερου αγγώνα του κόσμου, που θα διεξαχθεί και φέτος στη Σαουδική Αραβία, στα ισάριθμα μπάκετ του Hilux T1+ οδηγοί της ομάδας θα είναι δύο πρώην νικητές του Ντακάρ, ο Nasser Al-Attiyah και ο Giniel de Villiers, μαζί με τον επερχόμενους Νοτιοαφρικανούς Henk Lategan και τον Shameer Variawa.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξέλιξη του Toyota GR DKR Hilux T1+, πάνω στην επιτυχημένη βάση του Hilux του 2018. ακολουθεί τις φετινές αλλαγές κανονισμών της κατηγορίας Τ1 και ακόμα βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών εξέλιξης - όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες με τα γυμνά του ανθακονήματα. Πέραν των δοκιμών, οι Al-Attiyah και De Villiers το έχουν εξελίσσει και συμμετέχοντας σε cross country αγώνες της Ισπανίας και της Νότιας Αφρικής.

Η μεγαλύτερη αλλαγή του είναι ο καινούριος κινητήρας, που προέρχεται από το νέο Land Cruiser 300: ο V6 twin-turbo 3.5 λίτρων έχει δεχθεί σημαντικές ενισχύσεις από τους μηχανικούς της Gazoo Racing και βεβαίως αποδίδει περισσότερους από τους 409 ίππους και τα 650 Nm ροπής της έκδοσης παραγωγής.

Οι φετινές αλλαγές του περιλαμβάνουν, επίσης, μεγαλύτερους τροχούς που τώρα φτάνουν τις 37 ίντσες (από 32'' μέχρι πέρσι) με σημαντικά μεγαλύτερο πέλμα, καθώς και αύξηση της διαδρομής των αναρτήσεων από τα 280 στα 350 χιλιοστά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Al-Attiyah επιβεβαίωσε ότι η νέα εξέλιξη του Hulix T1+ το έχει κάνει «αναμφίβολα ταχύτερο και ικανότερο», ενώ ο De Villers συμπλήρωσε: «Οι νέοι τροχοί, η διαδρομή της ανάρτησης και ειδικά η μετάβαση στον κινητήρα turbo βενζίνης από το Land Cruiser θα κάνουν μεγάλη διαφορά στη φετινή μας προσπάθεια. Ο κινητήρας έχει πολύ καλή απόκριση».

Η Gazoo Racing θα κάνει την επίσημη παρουσίαση του DKR Hilux T1+ προς το τέλος του έτους, και λίγες μέρες πριν την εκκίνηση του φετινού Ντακάρ από την πόλη Χαΐλ, στο βορρά της Σαουηδικής Αραβίας. Στις 8/1 οι αγωνιζόμενοι θα περάσουν μία μέρα ξεκούρασης στη Ριάντ, πριν συνεχίσουν για τον τερματισμό της Τζέντα στις 14 Ιανουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ