Γιατί ο L. Hamilton κινδυνεύει με νέα ποινή;

Hamilton vs Verstappen

Η απουσία του Hamilton από την τελετή βράβευσης της FIA το απόγευμα της Πέμπτης δεν πέρασε απαρατήρητη και πλέον o Βρετανός κινδυνεύει με μια νέα ποινή.

Τα απόνερα των όσων συνέβησαν πριν από μια εβδομάδα στο Grand Prix του Abu Dhabi εξακολουθούν να τροφοδοτούν την αγωνιστική επικαιρότητα.

Το νέο επεισόδιο στο γεμάτο δράμα και ένταση φινάλε του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1 γράφτηκε την περασμένη Πέμπτη στο Παρίσι, όπου και φιλοξενήθηκε το καθιερωμένο gala της FIA, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται και η βράβευση των πρωταγωνιστών της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

Υπό κανονικές συνθήκες, το παρόν σε αυτήν την εκδήλωση θα έδιναν τόσο ο L. Hamilton όσο και Τ. Wolff, ως επικεφαλής της ομάδας που κατέκτησε για όγδοη συνεχή χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών στην Formula 1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόνο που το απόγευμα της Πέμπτης κανένας από τους δύο δεν παρευρέθηκε, γεγονός που σχολιάστηκε και μάλιστα αρνητικά τουλάχιστον από εκείνους  που εξακολουθούν να θεωρούν ότι όλα κύλισαν… ομαλά στο επεισοδιακό φινάλε του πρωταθλήματος.

Μάλιστα η απουσία του Hamilton από την τελετή απονομής των επάθλων της FIA θα αποτελέσει και την πρώτη «κρίση» την οποία θα κληθεί να διαχειριστεί ο νέος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Mohammed ben Sulayem, ο οποίος μάλιστα τοποθετήθηκε σχετικά.

«Αν υπάρχει οποιαδήποτε παραβίαση, δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε επιείκεια σε αυτό. Η συγχώρεση είναι πάντα εκεί. Αλλά οι κανόνες είναι κανόνες. Ξέρω ότι ο Λιούις είναι πολύ λυπημένος για αυτό που συνέβη. Θα έλεγα ότι είναι απογοητευμένος. Αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε εάν υπάρχει παραβίαση», δήλωσε ο νέος Πρόεδρος της FIA, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν έχει υπάρξει κάποια παραβίαση των κανονισμών, τότε ο Hamilton πρόκειται να τιμωρηθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν την έναρξη του gala της FIA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ανακοίνωσε την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τα γεγονότα στο Grand Prix του Abu Dhabi, για να ακολουθήσει η απόφαση της Mercedes AMG Petronas να μην εξαντλήσει τις νομικές διαδικασίες και να μην προσφύγει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ