Σε ποιον χρωστάει την επιτυχία της η Aston Martin;

Fernando Alonso

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει η Aston Martin F1, όμως για πολλούς η φετινή άνοδος οφείλεται εν μέρει σε έναν πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή.

Και δεν αναφερόμαστε σε αυτόν που οδηγεί τώρα το πράσινο μονοθέσιο – τον κάτοχο δύο παγκόσμιων τίτλων (2005, 2006) Fernando Alonso αλλά εκείνο που του το... παρέδωσε.

Τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Vettel (2010, 2011, 2012, 2013) που αποχώρησε από την ενεργό δράση στο τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Mike Krack, είπε: «Έχει μερίδιο στο που βρίσκεται το αυτοκίνητο μας σήμερα, γιατί πέρυσι είχαμε πολλά, πολλά, πολλά meetings όπου μας έδινε κατευθύνεις – “κάντε αυτό” ή “κάντε εκείνο” ή “μη κάνετε αυτό” με το νέο αυτοκίνητο. Έχει μερίδιο στη βελτίωση μας».

Έπειτα ο τεχνικός από το Λουξεμβούργο ρωτήθηκε από τα ΜΜΕ αν ήταν κρίμα για τον Vettel που αποφάσισε να αφήσει τη Formula 1 πάνω που η Aston Martin έκανε άλμα στην απόδοσή της.

Ο Krack είπε: «Πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του. Τη σκεφτόταν πολύ καιρό προτού την πάρει και πρέπει όλοι να βλέπουμε μπροστά. Αν είναι κρίμα για εκείνον που αποσύρθηκε πάνω που η ομάδα έκανε άλμα προς τα εμπρός, πρέπει να ρωτήσετε εκείνον».

Μετά από τρεις αγώνες στο 2023, η Aston Martin είναι δεύτερη στη βαθμολογία κατασκευαστών και ο διάδοχος του Γερμανού, ο Alonso, είναι τρίτος στην κατάταξη των οδηγών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ