Γιατί ο Hamilton «απέλυσε» τον πατέρα του;

Lewis and Anthony Hamilton

Ο Lewis Hamilton έριξε μετά από χρόνια φως στην περίοδο όπου είχε αποφασίσει να διακόψει τη συνεργασία του με τον πατέρα του, Anthony.

Ο μπαμπάς του Βρετανού είχε την ευθύνη και για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις του γιου του, έως το 2010. Όταν δηλαδή ήταν ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής. Ωστόσο ήρθε η στιγμή που ο γιος στράφηκε σε πιο έμπειρα πρόσωπα σε αυτόν τον τομέα. Και επιτέλους εξήγησε το γιατί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο podcast “On Purpose”, o Lewis Hamilton είπε: «Το θέμα ήταν πως ο μπαμπάς μου ήταν ο μάνατζερ μου εξ αρχής. Κι όταν βρεθήκαμε στη Formula 1, δούλευε τόσο σκληρά. Εξ αρχής ο τρόπος δουλειάς του αποτελούσε έμπνευση για εμένα, το να βλέπω πόσο σκληρά δούλευε, την ώρα που ξυπνούσε, πόσο λίγο κοιμόταν. Το γεγονός πως έκλεινε την ημέρα στο γκαράζ, δουλεύοντας πάνω στο go-kart μου, προετοιμάζοντας το Σαββατοκύριακο, γεμίζοντας το φορτηγό, οδηγώντας μέχρι εκεί που έπρεπε να πάμε. Να έχει ρόλο μηχανικού και να μαθαίνει διαρκώς πως να είναι καλύτερος μηχανικός αλλά ταυτόχρονα να διαχειρίζεται κι όλα τα περιφερειακά. Ήταν φοβερό να τον βλέπεις».

«Όμως αυτό καθιστούσε πιο δύσκολο το να μου δείξει αγάπη. Μερικές φορές θέλεις μια αγκαλιά από τον μπαμπά σου, ή όταν αντιμετωπίζεις όσα αντιμετώπιζα, θέλεις να σε προσέχουν. Κι έπειτα, όταν ήμουν 22-23, τα πράγματα είχαν ενταθεί, ήρθε και η F1. Ξαφνικά βουτάς στα βαθιά. Με την καριέρα στο karting και τις μικρές κατηγορίες μονοθεσίων, δεν πας σχολείο για να μάθεις πως να μιλάς με τα media, σε ρίχνουν πραγματικά σε ένα λάκκο με θηρία. Και τότε, δεν είχα άλλο μάνατζερ πέρα από τον μπαμπά μου, ενώ η μητριά μου οργάνωνε τα ταξίδια και έκλεινε τις πτήσεις. Όμως δεν είχα PR, δεν είχα κάποιον να με βοηθά, να με προστατεύει και να με προετοιμάζει για αυτά τα πράγματα. Η οδήγησή μου, θα έλεγα πως ήταν καλή. Όμως σε αυτούς τους τομείς, υπήρχαν πολλά λάθη. Έχεις όλη αυτή την προσοχή από τα media και μαθαίνεις στην πορεία, πράγμα δύσκολο για έναν νεαρό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επίσης θέλεις να προσπαθείς να έχεις κάποιου είδους φυσιολογική ζωή, αν και τίποτα δεν μοιάζει φυσιολογικό. Το θέμα είναι πως κάποια στιγμή είχαμε αρχίσει να τσακωνόμαστε. Τότε ήταν που η σκέψη μου ήταν πως ήθελα απλά να είναι ο μπαμπάς μου. Να διασκεδάζουμε και να γελάμε. Αυτό δεν το είχαμε πολύ, πολύ καιρό. Έτσι κάποια στιγμή να χωρίσουν οι δρόμοι μας επαγγελματικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ